Virtueel evenement start 17 februari

Producenten uit 12 ontwikkelingslanden en opkomende landen op BIOFACH

Bijna 40 producenten uit ontwikkelingslanden en opkomende landen zullen op de BIOFACH van dit jaar door de Import Promotion Desk (IPD) aan de Europese beursbezoekers worden voorgesteld. Dit jaar vindt 's werelds belangrijkste vakbeurs voor biologische levensmiddelen van 17 tot en met 19 februari in virtuele vorm plaats.

Voor de zevende keer zal de IPD samen met de Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), toonaangevend leverancier van diensten op het gebied van internationale samenwerking, het brede scala aan bio-producten uit ontwikkelingslanden en opkomende landen presenteren onder het motto 'Organic Sourcing for Development'. De gratis matchmaking-diensten van het importbevorderingsinitiatief staan open voor alle Europese importeurs: IPD brengt handelaren uit Europa in contact met producenten uit ontwikkelingslanden en opkomende landen.

Veel van de exposanten op de gedeelde virtuele stand komen dit jaar uit Afrika: IPD ondersteunt biologische producenten uit Egypte, Ethiopië, Burkina Faso, Ghana, Marokko, Togo en Tunesië op BIOFACH. Zij zullen hun brede biologische assortiment van sesamzaad, sojabonen, sheaboter, cashewnoten en pinda's, verse en gedroogde specerijen en kruiden zoals citroengras, venkel, rozemarijn, hibiscus, kurkuma en gember, gedroogd fruit zoals mango's en gedroogde citrusschillen laten zien. Dadels en dadelstroop, -pasta en -poeder zijn een specialiteit uit Tunesië. Producenten uit Ghana en Sri Lanka zullen gedroogde bloemen van de vlindererwt als specialiteit presenteren. De vlindererwtbloem wordt gebruikt om cafeïnevrije en populaire blauwe thee te maken.

Naast de Afrikaanse exposanten zullen IPD-partnerbedrijven uit Ecuador, Indonesië, Kirgizië, Sri Lanka en Oekraïne hun bio-portfolio presenteren. Uit Ecuador komen bijvoorbeeld meel en chips op basis van bakbananen en cassave, ruwe rietsuiker, guayusa-thee met cafeïne en innovatieve producten op basis van amarant. Producenten uit Sri Lanka en Indonesië zullen inzicht geven in hun assortiment kokosnoot- en cacaospecialiteiten en hun verscheidenheid aan specerijen, zoals kaneel, nootmuskaat, gember en kurkuma. Walnoten, walnootolie en walnootmelk, evenals pruimproducten zijn regionale specialiteiten uit Kirgizië. Exposanten uit Oekraïne leggen de nadruk op zachtfruit. Zij bieden op de virtuele BIOFACH-beurs gevriesdroogde en diepgevroren aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, rode bosbessen, veenbessen en vlierbessen aan.

Voor meer informatie:

Sandra Freiberg
Import Promotion Desk (IPD)
+49 (0) 228 909 0081 63
freiberg@importpromotiondesk.de
www.importpromotiondesk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven