Donderdagavond 29 oktober van 20:00-21:30 uur:

Webinar 'Continuïteit & vitaliteit van biodynamische landbouwgrond'

Voor de Jaardag had Stichting Grondbeheer u graag uitgenodigd voor een event op zorgboerderij Urtica de Vijfsprong in Vorden. "Omdat alle events zijn afgeblazen, kunnen we u helaas niet meer op locatie ontmoeten. Daarom hebben we twee bijzondere alternatieven georganiseerd, waarmee u alsnog de vitaliteit van deze boerderij kunt gaan ervaren", aldus Kees van Biert, voorzitter van Stichting Grondbeheer.

  • Een webinar op donderdagavond 29 oktober van 20:00 tot 21:30 uur in samenwerking met de BD-Vereniging en Urtica de Vijfsprong.
  • Wanneer het u uitkomt en op eigen gelegenheid, een 12-zintuigenwandeling over de vrije grond bij Urtica de Vijfsprong in Vorden.

Donderdagavond 29 oktober van 20 tot 21:30 uur: webinar 'Continuïteit & vitaliteit van biodynamische landbouwgrond'.

Programma webinar

  • 20:00 uur: opening door Kees van Biert, voorzitter BD Grondbeheer & Maria Inckmann-Van Gaalen, voorzitter BD-Vereniging.
  • 20:15 uur: Astrid van Zon, bestuurder Urtica de Vijfsprong, vertelt haar visie op de waarde van vrije grond voor de continuïteit van zorgboerderijen in het algemeen en voor de Vijfsprong in het bijzonder. Ze zal ingaan op de vitaliserende werking van biodynamische landbouw voor mens, dier, plant en aarde. Ook zal ze haar passie voor koeienhoorns in relatie tot vitaliteit met ons delen.
  • 20:45 uur: Guus van Imhoff, boer op de Vijfsprong, en Luc Ambagts, BD-Vereniging, gaan met elkaar in gesprek over mest en compost. Het gesprek is een eerbetoon aan Derk Klein Bramel, die zijn familiebedrijf de Vijfsprong heeft getransformeerd naar een zorgboerderij voor de gemeenschap. Derk wilde graag meer aandacht voor de magische kracht van compost. Compost is een vliegwiel voor een vitale bodem, en daarmee voor vitale planten, dieren en mensen. Composteren is ook een metafoor om vanuit ideeën tot wijsheid en initiatiefkracht te komen.
  • 21:15 uur: afronding, Kees van Biert & Maria Inckmann-Van Gaalen
  • 21:30 uur: einde.

Aanmelden kan via deze link.

Wanneer het u uitkomt & op eigen gelegenheid: 12-zintuigenwandeling bij zorgboerderij Urtica de Vijfsprong

Praktische informatie 12-zintuigenwandeling:

  • Startpunt: de boerderijwinkel van Urtica de Vijfsprong, Reeoordweg 2a, 7251 JJ Vorden. 
  • De wandeling is circa 1,5 kilometer, schitterend in elk seizoen en geschikt voor volwassenen en kinderen. U kunt de wandeling in 30 á 45 minuten lopen maar als u er een intense ervaring van wilt maken, is het fijn om er meer tijd voor te nemen.
  • Komt u tijdens de openingstijden van de boerderijwinkel op dinsdag t/m zaterdag van 9:30 tot 16:00 uur? Dan krijgen u en uw wandelmaatje(s) bij het tonen van deze brief een appel cadeau voor onderweg en een leen-wandelgids.

Komt u buiten de winkeltijden? 
Download de wandelgids dan hier.

Voor meer informatie: info@bdgrondbeheer.nl en www.bdgrondbeheer.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven