Susanne van den Brandt, category manager kaas bij Udea:

"Nergens anders zo'n uitgebreid biologisch én biodynamisch kaasassortiment"

Susanne van den Brandt, category manager kaas bij Udea: "Bij Udea bieden wij een compleet assortiment buitenlandse kazen. Het is heel bijzonder dat we, in samenwerking met onze kaaspartner, alle soorten rechtstreeks bij de producent halen. Hierdoor zorgen we voor transparantie en een korte keten. We zijn er dan ook trots op dat nergens anders zo'n uitgebreid biologisch en biodynamisch kaasassortiment te vinden is. Deze volgende drie varianten zijn echte feestelijke toppers dit najaar."

Van koe tot kaas
De Parmigiano Reggiano heeft maar liefst 16 maanden gerijpt en komt van het familiebedrijf Sant'Anna. Al vier generaties maken ze deze kaas met veel aandacht en liefde, waarbij ze de hele keten van koe tot kaas in de handen hebben. De familie heeft drie volledig circulair werkende boerderijen in de Modena streek. In de kaasmakerij verwerkt men dagelijks de rauwe avond- en ochtendmelk tot de beste Parmigiano Reggiano. Die gaat pas het gebouw uit na de rijptijd. Susanne: "Eigenlijk mag deze klassieker niet ontbreken in een winkel. Hij is perfect voor het compleet maken van een feestelijke borrelplank!"

Goed beoordeelde Roquefort
Of de Roquefort, waarvan de rijping nog steeds – en alleen – plaatsvindt in de grotten van het Franse plaatsje Roquefort-sur-Soulzon. Het smaakpanel van het AD zei over deze kaas het volgende: 'Een frisse en complexe smaak die heen en weer slingert van notig naar boterig en van plantaardig naar zoet. Hulde!'. Niet voor niks kwam deze kaas als beste uit de test en scoorde hij maar liefst een 9.

Goede kaas kost tijd
"De taleggio mag met zijn heerlijke zachte en licht zoete smaak ook niet ontbreken in dit rijtje. Zo zacht dat hij smelt op je tong." De Italiaanse kaas vindt zijn oorsprong in de streek tussen Bergamo, Milaan en Cremona en wordt gemaakt bij de familie Arrigoni. Zij kunnen met trots zeggen de grootste producent in de wereld te zijn. Tijdens de rijping van minimaal 60 dagen wordt de kaas regelmatig gewassen met pekelwater, zodat de korst zich optimaal ontwikkelt.

Wilt u deze en andere kazen ook in uw assortiment?
Susanne: "Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht is een goed gevuld borrelkaas-schap een belangrijke factor in iedere winkel. Om ervoor te zorgen dat er voldoende voorraad is én dat we geen kaas hoeven te verspillen, vragen wij onze klanten zich in te schrijven vóór 31 oktober."

Klik hier en schrijf u in.

Exclusief bij Udea. Voor meer informatie: www.udea.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven