"Het meest arbeidsintensieve en moeilijkste product tot nu toe"

Eerste biologische Thaise instant noedelsoep nu verkrijgbaar

Organic Instant Thai Rice Noodles, de eerste biologische Thaise instant noedelsoep van ONOFF SPICES is nu verkrijgbaar. De spiksplinternieuwe energy booster uit Thailand is gemaakt met dunne bruine rijstnoedels en heeft de echte Thaise smaken Green Curry, Tom Yum, Yellow Curry en Tom Kha.

Onno Stienen, eigenaar en oprichter van ONOFF SPICES, laat in Hua Hin, Thailand, waar de producten van ONOFF worden ontwikkeld, de opvallend felgekleurde bekers zien.

Tevreden?
Onno: "Heel tevreden, en ook best trots eigenlijk. Dit is waarschijnlijk het meest arbeidsintensieve en moeilijkste product dat we tot nu toe hebben gemaakt. Het moest echt een soep van deze tijd worden: met sterke karakteristieke smaken, echt Thais ook. Thai moeten ze lekker vinden, snap je? We doen geen concessies aan de Thaise smaak, dat vinden we belangrijk. Verder moet de soep voedzaam zijn, maar ook gemakkelijk en snel te bereiden. En net zo belangrijk en misschien wel het meest van deze tijd: de soepen zijn biologisch, vegan, en gluten- en lactosevrij."

Hoe zijn jullie uitgekomen bij deze vier smaken?
"We zijn zeker twee jaar met de ontwikkeling van deze noedelsoep bezig geweest. Met de smaken, maar ook met de keuze van de noedels. Moeten het dikke noedels zijn of juist dunne? En hoe gaan we het verpakken? Uiteindelijk zijn we het gewoon gaan proberen en hebben we mensen laten proeven. Thai hier in de buurt, ik noem dat weleens grappend ons Thaise testpanel, maar ook de bezoekers van verschillende beurzen in Thailand en Europa. Op basis van onze ervaringen hiermee zijn we uiteindelijk tot deze vier populaire Thaise smaken gekomen en hebben we voor de dunne bruine rijstnoedels gekozen."

Hoe gaan we het verpakken? Wat bedoel je daarmee?
"Bij deze tijd hoort ook dat je kijkt hoe je een product verpakt. Daarom zitten deze soepen in een stevige bamboe cup met FSC keurmerk. Het FSC-keurmerk van de Forest Stewardship Council geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos, volgens normen voor duurzaamheid, sociale omstandigheden en economie. De beker is hersluitbaar, maar ook composteerbaar. Voor de coating van de beker is geen plastic gebruikt, maar polymelkzuur, een natuurlijke coating van maiszetmeel."

Echt Thais maar toch vegan, kan dat wel?
"Ja hoor. De Thai hebben een uitgebreide keuken met heel veel smaken. Maar ze variëren zelf ook volop. Als je in Thailand een gerecht kiest, moet je altijd vermelden of je het bijvoorbeeld met kip of varkensvlees wilt hebben. Zonder vlees maken ze het net zo gemakkelijk, het doet aan de smaak eigenlijk niks af."

"Gelukkig mag je je product niet zomaar vegan noemen. Onze soepen hebben de goedkeuring van het Vegan Trademark. Dat wordt afgegeven door de Vegan Society, die trouwens al bijna 80 jaar bestaat. Het is de toonaangevende standaard voor authentieke vegan producten. Het wordt wereldwijd gebruikt en is onder meer geregistreerd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Polen en Thailand."

Zijn de instant noedelsoepen nu leverbaar?
"Ja! Organic Instant Thai Rice Noodles zijn nu met 15% introductiekorting (consumentenadviesprijs: 2,49 euro) te bestellen bij de groothandels Odin en Udea. We ondersteunen de introductie met een diplay-actie en samen met GreenSprout zullen we de nieuwe instant noedelsoep persoonlijk onder de aandacht brengen van onafhankelijke bio-ondernemers. We adviseren de klanten de Organic Instant Thai Rice Noodles bij de soepen in het schap plaatsen, of bij de kassa voor een impulsaankoop."

Voor meer informatie:

+31 103073250
info@onoffspices.nl 
www.onoffspices.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven