"Het natuurlijke gedrag kwam op de achtergrond en daarom zijn we omgeschakeld"

Familie Walvoort deelt ervaringen omschakelen

De familie Walvoort uit Loerbeek (bij Didam) is omgeschakeld van gangbaar naar biologisch. Het bedrijf telt 75 zeugen, een kleine 600 vleesvarkens en 100 kippen. Daarnaast telen ze graan, mais en gras. In de film vertelt Johan Walvoort uitgebreid over zijn bedrijf en waar hij tegenaan liep. Hij eindigt met een aantal tips met betrekking tot het omschakelen.

Natuurlijk gedrag
De familie is omgeschakeld omdat ze zich niet meer konden vinden in het gangbare. "Het natuurlijke gedrag van het dier, de planten en de natuur kwamen op de achtergrond en daarom zijn we omgeschakeld", aldus Johan Walvoort. Om het bedrijf gereed te maken voor biologisch zijn de bestaande stallen omgebouwd. Iedere stal is van functie veranderd. Wim Krajenbrink (specialist AR Biologisch) en Gert-Jan Vliem (adviseur AR Bedrijfsontwikkeling) hebben de familie Walvoort van het begin tot het eind begeleid bij de omschakeling naar biologisch. Wim Krajenbrink: "Johan had zich goed verdiept in het hele omschakeltraject zodat er zich niet veel verrassingen voordeden."

Voor meer informatie:

Denkt u na over biologisch en heeft u daarbij advies nodig? Neem vrijblijvend contact op met Wim Krajenbrink, 06 53763836.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven