Maakt biologische slager Ilona van Ree de Lekkerste Bal Gehakt?

De top 10 van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt is bekend. De keuring zit erop en het is de jury gelukt om de lekkerste bal gehakt van 2020 aan te wijzen. Meer dan 80 slagers hebben zich aangemeld voor deze vakwedstrijd. Eén van de kanshebbers is biologische slager Ilona van Ree van Slagerij De Groene Weg in Deventer. In De Stentor geeft ze aan dat ze haar recept niet wil verklappen. "Gewoon draaien hé. En de rest is voor mij toch een klein geheimpje."

Keuring
Tijdens de keuring worden de gehaktballen beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd. Hieronder staan de spelregels vermeld.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit Jean-Pierre Jongmans, winnaar van vorig jaar, Hans de Goeij en Marloes Hartskamp als gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht en branche erkende meesterslager Wouter van de Veen.

Top tien
In willekeurige volgorde:
Slagerij & Traiteur Beerens te Best
Keurslagerij Tim Janssen te Groesbeek
Slagerij Smit te Ternaard
Slagerij & Traiteur Koen van Vugt te Drunen
Keurslagerij van Hest te Goirle
Slagerij De Groene Weg te Deventer
Keurslagerij van Strien te 's-Gravenmoer
Keurslager Frank & Marleen van der Zande te Halsteren
Slagerij Stefan Haak te Capelle a/d IJssel
Keurslagerij de Jong te Gilze

Winnende slagers op Facebook
Afgezien van de eer en natuurljik de beker, wint de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt van Nederlandook een speciale plek op Facebook. De winnaar wordt namelijk het gezicht van de fanpagina 'Winnende Slagers'.

Op 'Winnende Slagers' worden dagelijks de mooiste foto's, de lekkerste recepten en beste tips uitgewisseld tussen liefhebbers en kenners van lekker vlees. Ten tijde van de wedstrijd kunnen de vrienden van de pagina live het verslag volgen van de wedstrijd. Of check het rechts op deze pagina.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.