100 deelnemers in 2 groepen

Fotoreportage eerste BioBorrel van 2020 bij De Leckere

Tholen – Nadat het event een aantal keren vanwege Corona niet door kon gaan, was het gisteravond zover: de eerste BioBorrel van 2020. De BioBorrrel werd dit keer gehouden in Utrecht, in het café van brouwerij De Leckere. Een prachtige locatie aan het water in hartje Utrecht.

Klik hier voor de fotoreportage.


Eymert van Manen, Thomas van Hasselt en Esther Molenwijk, de initiatiefnemers van de BioBorrel

Het mocht dan de eerste herfstavond zijn maar de zon scheen, en ongeveer 100 bio geïnteresseerden waren van de partij om de presentaties bij te wonen en andere bezoekers te spreken. Het was de eerste BioBorrel in 'het nieuwe normaal', maar de organisatoren hebben dit in goede banen weten te leiden door de avond in twee groepen op te delen en het was voor iedereen mogelijk om met voldoende afstand van elkaar te zitten.

Het nieuws van de avond was de nieuwe bio-podcast, die in de eerste instantie gaat bestaan uit zes afleveringen. Dit is in samenwerking met BioNederland en journalist Sander Heijne. Het doel van de BioCast is om mensen te interesseren in de bio-sector, en awareness te creëren voor een duurzamere toekomst. Heeft u ideeën voor onderwerpen in de podcast? Dan bent u vrij om deze te mailen naar de initiatiefnemers van de BioBorrel.


Sprekers Jan-Willem Erisman en Meino Smit

De eerste lezing werd gehouden door Jan Willem Erisman, professor aan de universiteit van Leiden. De rode draad in de lezing was de vraag; moet bio groeien? Er werden verschillende onderzoeken uitgelicht waarin laat zien dan biologisch duurzamer is dan gangbaar, maar dat het ook nog beter kan.

De tweede lezing werd gehouden door Meino Smit, bio-akkerbouwer en wetenschapper. Meino Smit hield een lezing over de huidige situatie in de landbouw en zijn mening over hoe deze moet veranderen om duurzaam te blijven.


Boudewijn van der Kroft van TerraSana en Emma Hulsmans van DO-IT.

Na de lezingen was er voor de bezoekers nog de gelegenheid om een drankje te drinken op het terras en vragen te stellen aan de lezers. Conclusie: een mooie, succesvolle en goed georganiseerde avond.

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie: info@debioborrel.nl en www.debioborrel.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven