Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lowlander sluit zich aan bij The Pollinators

"Zonder de bij en vlinder geen bier"

Zonder bijen, vlinders en andere bestuivers geen gezonde natuur; zonder gezonde natuur geen botanisch gebrouwen Lowlander bieren. Om iets terug te doen voor de natuur lanceerde Lowlander in maart twee gecertificeerd biologische bieren: Lowlander Organic Blonde Ale (4% abv) en Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale. Met deze bieren - met op het etiket een bij en vlinder - committeert de brouwer zich aan het verbeteren van de biodiversiteit en sluit zich hiermee aan bij The Pollinators; het platform voor biodiversiteit en bestuiving. 

Links Lowlander Organic Blonde Ale en rechts Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale 

Aandacht voor de bestuivers
Frederik, Chief Botanical Officer: “Met de liefde voor de natuur in ons bloed was het niet meer dan logisch dat we heel graag een aantal gecertificeerd biologische bieren aan ons assortiment wilden toevoegen.” De twee Blonde Ales, een typische stijl voor de Lage Landen, zijn gebrouwen met wilde bloemen, fruit en honing. En hebben niet voor niets een bij en vlinder op het etiket. Frederik: “Aan hen hebben we onze bieren te danken dus met de lancering van deze biologische bieren vragen we juist ook aandacht voor het feit dat het niet goed gaat met de bestuivers”.

Want zonder de bijen, vlinders en andere insecten zouden ons bord én ons bier er heel anders uitzien! Bijen alleen al zorgen voor iedere derde hap die wij in onze mond stoppen. Dat weet ook The Pollinators, het platform dat zich inzet voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende dieren. Lowlander Botanical Beers sluit zich aan bij deze groeiende community van burgers, bedrijven en instellingen die biodiversiteit belangrijk vinden.

Verhoging aantal voedselbanken Nationale Zaaidag 
Frederik: “Onze commitment aan de missie van The Pollinators is pas een eerste kleine stap. We willen meer dan de Lowlander drinker bewust maken van biodiversiteit en alles wat de natuur ons aan smaak biedt; ons doel is om het leefgebied van de vlinder en bij samen met The Pollinators substantieel te vergroten.” Dat doet Lowlander o.a. door komend voorjaar het aantal voedselbanken voor de Nationale Zaaidag met 50% te verhogen en in de zaaiperiode gratis zaden bij iedere webshop bestelling uit te delen. Frederik: “En het enige wat de consument hoeft te doen is blijven genieten van een Lowlander bier. Dat smaakt goed en doet goed.”

Lowlander Organic Blonde Ale en 0.3% Organic Blonde Ale zijn o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza, Sterk, Lowlanders webshop en in de horeca.

Voor meer informatie: www.lowlander-beer.com 

Publicatiedatum: