"Eerste landbouwperceel in Nederland waar natuur voorop staat"

Bio-boer krijgt GroenLintje vanwege inzet voor biodiversiteit

De uitslag van de verkiezing GroenLintje 2020 is bekend. De winnaar is Kees Sijbenga, biologisch kringloopboer te Hooghalen. Hij ontvangt het GroenLintje 2020 vanwege zijn inzet voor de biodiversiteit.
Henk Nijmeijer, voorzitter GroenLinksfractie Drentsparlement zal Kees het lintje volgende week donderdag (2 juli) tijdens de weekmarkt op de Markt te Beilen 'opspelden'.

Biologisch kringloopboer Kees Sijbenga van de Dennenhoeve, winnaar van het GroenLintje met leden van de coöperatie ‘Land van ons’. Foto: ©Bé van der Veen 

Prachtvoorbeeld
De winnaar van de verkiezing GroenLintje van GroenLinks is Kees Sijbenga, kringloopboer op de Dennenhoeve te Hooghalen. Zijn inzet voor natuurvriendelijk boeren leverde hem de meeste stemmen op van de leden GroenLinks afdeling Midden-Drenthe. Op plaats twee en drie eindigden Mabel Stuiver met de Stichting Goed Gevoel en Betty Eising met haar werk voor de soos 'Het Trefpunt', beiden uit Beilen. GroenLinks wil met de uitreiking van het GroenLintje inwoners in het zonnetje zetten die zich inspannen voor een sociale, duurzame en groene samenleving. GroenLinks noemt Sijbenga met zijn biologisch pluimveebedrijf en akkerbouw 'een prachtvoorbeeld van natuur-inclusieve kringlooplandbouw, hét perspectief voor een duurzame landbouw.'

"Vooral bijzonder is dat hij de biodiversiteit weer terug brengt op het boerenland met de teelt van het bij-vriendelijke gewas boekweit op het perceel Holtesch van de landelijke coöperatie 'Land van ons'. Het is het eerste landbouwperceel in Nederland waar natuur voorop staat. GroenLinks waardeert het enorm dat Sijbenga als pionier voorop loopt in de ecologische landbouw. Hij is daarmee in onze gemeente en ook landelijk een voorbeeld voor andere boeren die de biodiversiteit op hun land willen herstellen. Vanwege deze verdienste komt Kees het GroenLintje Midden-Drenthe toe."

Bron: GroenLinks Midden-Drenthe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven