Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ekomenu introduceert biologische Légumaises

Belgische Ekomenu chef Frank Fol heeft een serie biologische Légumaises ontwikkeld: groentesauzen zonder conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De sauzen zijn klaar voor gebruik en multifunctioneel voor koude en warme toepassingen. Het is een smaakmaker voor mensen die een supersnelle (gezonde) maaltijd willen bereiden, voor snackende kinderen en drukke ouders.

Légumaise is een verse groente-emulsie op basis van groentesaus met maximaal 15% koolzaadolie. Het bevat per kilogram minstens 1 kilogram verse rauwe groenten. Biologische Légumaise is een 100% natuurlijk product zonder bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. 
 
Vijf verschillende soorten
Ekomenu gebruikt de Légumaises al in de recepten van de maaltijdboxen en lanceert vandaag een mixpakket in haar webshop. De Légumaises zijn onderdeel van de Groene Apotheek van Ekomenu. Er zijn vijf verschillende soorten verkrijgbaar, elk met een andere smaak en gezonde voedingsstoffen: 

Légumaise Wortel-gember is van nature een bron van vitamine A en rijk aan Omega-3 vetzuren. Een potje bevat 95 gram groenten.

Légumaise Kokos rode curry is van nature een bron van vitamine C en foliumzuur en rijk aan Omega-3 vetzuren. Een potje bevat 105 gram groenten.

Légumaise Rode paprika-tijm is van nature een bron van vitamine C en foliumzuur en rijk aan Omega-3 vetzuren. Een potje bevat 105 gram groenten.

Légumaise Gele paprika is van nature een bron van vitamine C, kalium en foliumzuur en rijk aan Omega-3 vetzuren. Een potje bevat  108 gram groenten.

Légumaise Tomaat basilicum is van nature een bron van vitamine C en rijk aan Omega-3 vetzuren. Een potje bevat 92 gram groenten.

Recepten met Légumaise
De Légumaises zijn al terug te vinden in de recepten van Ekomenu. Zo is er een recept voor flammkuchen met spek en kastanjechampignons en de Légumaise Rode paprika-tijm, de Légumaise Tomaat basilicum kan gecombineerd worden met verse ravioli, of als dressing worden gebruikt bij een Poké Bowl. "Daarnaast kunnen de Légumaises een heerlijke toevoeging zijn als groentedip bij een hapjesplank. Of zelfs als smaakmaker op een boterham met kaas. De culinaire mogelijkheden zijn eindeloos", aldus Ekomenu.

Voor meer informatie: www.ekomenu.nl

Publicatiedatum: