Finland: Verkoop Ruohonjuuri met 7% gestegen

De Finse eco- en bio-retailer Ruohonjuuri zegt dat de verkoop (dat 15 winkels in Finland heeft) met 7% is gestegen, gerekend van het begin van het jaar tot 7 mei, in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor. 

Dankzij de enorme inzet van het personeel en de hoge loyaliteit van hun klanten is het de retailer gelukt om "zo breed mogelijke openingstijden" te hanteren tijdens de coronacrisis en, volgens CEO Arto Ranta-aho, zijn ze klaar om de toekomst met "vertrouwen en energie" tegemoet te treden. 

In een recente post op de website van Ruohonjuuri schreef Ranta-aho: "We zijn dankbaar en onder de indruk dat onze klanten zelfs in deze moeilijke tijden de weg naar zowel onze winkel als onze online winkel hebben gevonden.

"De laatste maanden zijn niet gemakkelijk geweest voor Ruohonjuuri en we hebben veel aanpassingen moeten doen om de uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Zowel het personeel als de klanten moesten flexibel zijn en zich aanpassen. Medewerkers zijn van de ene naar de andere winkel en taak overgeplaatst, wat ook het niveau van de onze vele vaardigheden en het algemene begrip heeft verhoogd. Dankzij de vormgeving van de activiteiten zijn ontslagenen in deze moeilijke tijden vermeden. Een deel van de medewerkers van de administratie en de winkel moest wel 80% van hun werkuren inleveren van mei tot en met juli."

Ondanks de moeilijke tijden bleven de klanten en werknemers van Ruohonjuuri tevreden. De retailer wordt aanbevolen door 95,40% van de klanten, terwijl de tevredenheid van het personeel tussen 1 januari en 31 mei op 77,36% lag. Ranta-aho zegt dat Ruohonjuuri's "solide basis bijdraagt aan de veerkrachtigheid van het bedrijf, wat het gemakkelijker maakt om problemen het hoofd te bieden, zelfs in deze uitzonderlijke tijden". 

Opmerkelijk is dat Ruohonjuuri tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis een nieuwe winkel heeft geopend in Kaari, in het winkelcentrum Kannelmäki in Helsinki. Bovendien staan er voor deze maand nog meer winkelopeningen in Helsinki gepland.

De online winkel van Ruohonjuuri, die voorheen samenwerkte met de winkel Kamppi, is in mei naar een aanzienlijk groter en functioneler pand in Kontula, Helsinki verhuisd. De online activiteiten van de retailer is exponentieel gegroeid, vooral in het voorjaar van dit jaar. Ten opzichte van maart t/m mei 2019 is de verkoop dit jaar met 153% toegenomen.

Voor meer informatie: www.ruohonjuuri.fi 

Bron: Natural Products Global (Jim Manson) 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.