Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Werknemers met beperking mogen hun werk bij Biowinkel4you.nl weer hervatten

"Blij dat ze weer terugzijn"

Tholen - Het was een enthousiast weerzien bij Biowinkel4you.nl, toen de werknemers deze week weer hun vertrouwde werk mochten oppakken. Bij de webshop werken mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat veel woonzorgcentra door de coronamaatregelen werden gesloten, kon een groot deel van hen wekenlang niet aan het werk. “Dat zij in quarantaine moesten en ook geen bezoek mochten ontvangen, vond ik het ergste van deze hele crisis. Ik ben blij dat ze weer terug zijn”, vertelt oprichter van de webwinkel Joost Schrijver.

16 uur werken
Biowinkel4you.nl is in 2017 ontstaan uit het biologisch werkfruitbedrijf Appel4you.nl dat Joost in 2013 oprichtte. “Doordat veel bedrijven dicht gingen en we geen fruit konden langsbrengen, waren we genoodzaakt om ons te focussen op de webwinkel. Normaal hebben we 20 mensen aan het werk. Toen een deel van hen wegviel, hebben we het met 10 vrijwilligers moeten doen. Dat betekende extra werk. We maakten soms 16 uur per dag.”

Op de producten zijn het Skal-, Demeter- en EKO-keurmerk vaak terug te vinden.

Anderhalve meter afstand
Sinds deze week begint de club gelukkig weer compleet te worden. “We hebben alle werkplekken zo aangepast dat er anderhalve meter of meer afstand tussen de werknemers is. Het vergt ook wat training om te zorgen dat het hier in goede banen loopt. Zo hebben we de regel dat iemand zijn hand op steekt als hij of zij wil lopen. Zo zorgen we dat iedereen op voldoende afstand van elkaar blijft. De aard van één van onze werknemers maakt dat we voor haar extra tijd nemen om te trainen in haar woning, zodat zij straks ook weer kan komen.” Joost merkt dat zijn mensen opgelucht zijn dat ze weer aan het werk mogen. “Ze zijn erg blij om weer terug te zijn. Ze hebben ook weer wat te vertellen als ze thuiskomen. Er hangt een hele fijne sfeer.”

Dagbesteding
Vanaf de start van Appel4You.nl in 2013 heeft Joost het bedrijf ingericht om werk te bieden aan mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Ik had mijn aandelen van mijn vorige bedrijf verkocht en was op de fiets met een tentje achterop naar Frankrijk vertrokken. Daar heb ik nagedacht over wat ik zou willen doen. Doordat ik een broertje heb gehad met een beperking, had ik affiniteit met deze doelgroep. Zij stonden erg onder druk, omdat er aan alle kanten op hen werd bezuinigd. Ik vind dat deze mensen ook mogen deelnemen aan de maatschappij. Ik begon Appel4You.nl, een biologisch werkfruitbedrijf met het doel om deze mensen werk te bieden en hen mee te laten draaien in het gehele bedrijfsproces.” Het vergde wat tijd, maar langzamerhand werd dagbesteding een echt onderdeel van zijn bedrijf. “De processen binnen het bedrijf zijn ingericht voor de mensen die er werken, niet andersom. “Hierdoor worden de biologische producten met veel liefde en vol trots ingepakt door onder meer onze unieke talenten.”

Biologische webwinkel
Hoe groter het bedrijf, hoe meer mensen er aan het werk kunnen, zo is Joost zijn gedachte. Hij breidde het bedrijf uit met een biologische webwinkel. “Het paste bij onze sociale en duurzame bedrijfsvoering om te gaan werken met pure en biologische producten.  Onze eerste voorkeur gaat altijd uit naar kakelverse biologische seizoensproducten, rechtstreeks afkomstig van biologische boeren en leveranciers uit de eigen regio. We kiezen onze leveranciers op basis van een gedeelde visie en overtuiging. We hebben korte lijntjes in zowel de distributie als de communicatie. De biologische en Demeter producten komen voornamelijk binnen op de dag dat ze bij onze klanten aan huis geleverd worden.”

Wekelijks voor woensdag 15.00 uur bestellen, betekent dat de producten in het weekend worden thuisbezorgd. Op vrijdagmiddag wordt er bezorgd in de regio Achterhoek en Overijssel. Op zaterdag worden de bestellingen in de regio Arnhem, Utrecht en Amsterdam bezorgd.

Voor meer informatie:
Biowinkel4you.nl
www.biowinkel4you.nl

Appel4you.nl
www.appel4you.nl