Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Petra Rustenburg, Liv-Eco Medemblik:

"Enorm veel verse groenten en fruit verkocht"

‘Hier geen lege schappen’, meldde Petra Rustenburg van biologische supermarkt Liv Eco in Medemblik zondag via social media. De bijgevoegde foto liet inderdaad zien dat er geen tekort was aan groenten, fruit en andere levensmiddelen. Hoewel de klanten maandag niet massaal aan het hamsteren sloegen, namen velen toch iets extra’s mee en was het een drukke dag.

“Het is nu belangrijk om goed voor jezelf en elkaar te zorgen. Dat doe je door gezond en biologisch te eten”, vertelt Petra. “We hebben vooral enorm veel verse groenten en fruit verkocht. Daarnaast werden de supplementen goed verkocht en ook etherische oliën, zoals tea tree, die ruimtes antiviraal maken, vonden gretig aftrek.”

Bezorgdienst
Petra riep haar klanten op om ook ouderen en mensen met een verminderde weerstand niet te vergeten. “Niet iedereen durft de deur uit. Daarom hebben we vanaf vandaag een bezorgservice. Mensen kunnen hun boodschappenlijstje appen en binnen een straal van 25 kilometer bezorgen wij de boodschappen thuis.” Drukke tijden dus voor Petra en het vaste personeel van de winkel. Om extra personeel zit Petra gelukkig niet verlegen. “Onze kinderen, tussen de 14 en 25 jaar, zijn vrij van school en helpen allemaal een handje mee.”

Voorzorgsmaatregelen
In de winkel zijn voorzorgsmaatregelen opgehangen. Zo moeten klanten afstand bewaren en wordt gevraagd om bij voorkeur met pin te betalen. “Daarnaast hopen we natuurlijk dat klanten niet met een verkoudheid in de winkel komen. Het is een onwennige situatie en je ziet dat mensen toch geneigd zijn om contant te betalen of vergeten afstand te houden. Als winkelpersoneel vormen we wel een risico. We wassen vaak onze handen en houden de winkel goed schoon. We hopen dat iedereen gezond blijft. Dat moeten we samen met onze klanten doen.”

Voor meer informatie: www.liv-eco.nl