Meeloopdagen en infodag bij Warmonderhof

Boer of tuinder worden, maar dan biodynamisch?

Op donderdag 12 maart opent de Warmonderhof haar deuren voor de boeren van de toekomst. Ze houdt een meeloopdag voor jongeren die voor hun studiekeuze staan en een informatiedag voor volwassenen die overwegen het boerenleven in te stappen. 

Wonen - werken - leren 
Warmonderhof is een vrijeschool-mbo voor biodynamische landbouw en veehouderij: een school die werkt volgens het principe ‘wonen-werken-leren’. Jongeren wonen op het erf van deze boerderijschool. Ze werken elke middag op de praktijkboerderijen en elke ochtend krijgen ze theorieles. De school, Aeres MBO Dronten Warmonderhof, staat pal naast de drie boerderijen van Warmonderhofstede, een gemengd biodynamisch Demeterbedrijf. Op Warmonderhofstede wordt al zeventig jaar biodynamisch geteeld. Er is veel ervaring met deze vorm van landbouw en nieuwe boeren worden dan ook net zoveel in de theorie als in de praktijk opgeleid. Er is ook een deeltijdopleiding voor volwassenen. Die volwassen studenten komen één dag per week naar de school voor theorieles en lopen twee dagen per week stage op een boerderij naar eigen keuze elders in het land. Zij wonen niet op Warmonderhof.

Toekomstperspectief
De studenten, die op Warmonderhof worden opgeleid, kunnen voldoen aan de dringende vraag van de huidige bewuste consument naar duurzaam en zo lokaal mogelijk geproduceerd eten, waarbij bodem, planten en dieren niet worden uitgeput en waarvoor de teler een eerlijk loon krijgt. Waarbij de kringloop centraal staat en een gezonde bodem de basis is voor gezond voedsel. Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine teeltbedrijven, begeleider op zorgboerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of productverwerkende bedrijven.

Over Warmonderhof
Dit opleidingscollectief voor biodynamische landbouw wordt gevormd door Stichting Warmonderhof/Warmonderhofstede en Aeres MBO Dronten Warmonderhof. Stichting Warmonderhof verzorgt het wonen en het werken op Warmonderhofstede. Aeres Warmonderhof verzorgt de voltijds- en deeltijdopleidingen en regelt stages op overige praktijkbedrijven. Dan is er nog Warmonderhof Trainingen, dat meerdaagse trainingen aanbiedt voor de gehele agrarische sector.

Studenten vertellen
De meeloopdag/infodag op 12 maart is bedoeld voor degenen die de opleiding overwegen te gaan volgen en daarover meer informatie zoeken. Aanmelden voor de open dag is noodzakelijk. Dat kan via de website www.warmonderhof.nl/opendag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven