Deense GreenPeas teelt en verhandelt in Europa

"Vraag naar biologische erwten groeit gestaag"

Tholen - Erwten. De Denen zijn er dol op. Ze eten ze niet alleen gekookt, maar ook graag rauw als snack of in een salade. In 1977 introduceerde GreenPeas de erwten voor het eerst op de Deense markt en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot meest verkochte zomergroente in de Deense winkels. 

Roland Klaubert tijdens de Fruit Logistica in Berlijn.

GreenPeas biedt de erwten zowel biologisch als conventioneel, hoewel dat verschil in Denemarken iets anders ligt dan elders in Europa. "In Denemarken is een duurzaam conventioneel gewas vergelijkbaar met biologisch geteeld product. Als een product lokaal wordt geteeld, binnen de Deense grenzen, vertrouwen consumenten erop dat de teler zich aan de Deense gezondheidsvoorschriften wat betreft de productie, de oogst en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen houdt. Toch is er een prijsverschil, die voornamelijk komt vanwege de hoge productiekosten. Desondanks groeit de vraag naar biologische erwten gestaag", aldus sales manager Roland Klaubert.

Het bedrijf levert aan retail en groothandels in verschillende Europese markten en hecht belang aan lokale productie. Daarom hebben ze naast de grootschalige productie in Denemarken ook locaties in Portugal, Italië en Marokko. Een productielocatie in Duitsland wordt opgestart. "Hiermee streven we naar een jaarrond aanbod voor verschillende markten. Het telen van erwten is gunstig voor het land. De planten fixeren stikstof uit de lucht, waardoor de moleculen in de bodem worden gebracht en de bodem op natuurlijke wijze wordt bemest voordat het volgende gewas komt. We bemesten de bodem ook niet met chemische middelen", legt Roland uit. 

Europese sugarsnaps
Naast de erwten biedt GreenPeas sinds kort ook sugarsnaps. "We zijn bezig om ze in Denemarken en Portugal ook biologisch te produceren. Het is nogal bijzonder dat we onze productie uitsluitend in Europa is. Groot voordeel daarvan is dat de vrachtwagens die we gebruiken voor transport een stuk minder CO2 uitstoten dan de vliegtuigen en schepen die de producten uit Kenia, Peru, Guatemala en Zimbabwe halen. We leveren een veel verser product, dat je zo zonder te blancheren, kunt eten. Met de vrachtwagens kunnen we een pallet in maximaal drie dagen in elke hoek van Europa brengen."

Voor meer informatie:
GreenPeas
+45 20 16 96 90
office@greenpeas.dk 
www.greenpeas.dk 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.