Grootste aantal biologische producten in 2018 verkocht in Denemarken

Nergens ter wereld werden er in 2018 meer biologische producten gekocht dan in Denemarken, zo staat in een nieuw rapport.

In het internationale rapport "The World of Organic Agriculture", dat is uitgevoerd door het Deense ministerie van Landbouw en Voeding (Landbrug & Fødevarer), staat dat Denemarken op nummer 1 staat van 180 landen, wat betreft de consumptie van biologische voeding.

Het rapport vergelijkt de consumptie van biologisch voedsel in 180 landen en werd woensdag gepresenteerd op BioFach, de grootste biologische beurs ter wereld. 

In de sectie over Denemarken staat dat 11,5% van de retailverkoop in 2018 uit biologische producten, een toename van 10,5% ten opzichte van 2017.

Bovendien zijn de uitgaven voor biologische producten in Denemarken gestegen, waardoor het land dichter bij Zwitserland komt te liggen, dat de grootste uitgaven voor biologische producten heeft. Aangezien biologische producten over het algemeen meer kosten in Zwitserland, vormen dezelfde uitgavenniveaus niet hetzelfde marktaandeel.

Het rapport stelt vast dat elke Zwitserse en Deense consument in 2018 ongeveer 2.325 kronen (€311,21) heeft uitgegeven aan biologische producten.

Dit bedrag komt overeen met ongeveer 9,9% van de detailhandel in Zwitserland.

Hoewel individuele Deense en Zwitserse consumenten het meest uitgeven aan biologische producten, zijn de twee relatief kleine landen ver verwijderd van de grootste markt.

In Denemarken hadden biologische producten een omzet van 12,9 miljard kronen (€1,72 miljard), volgens de gegevens van Statistics Denmark.

Ter vergelijking, het rapport toont aan dat biologische producten in de Verenigde Staten een omzet van 303 miljard dollar (€279,4 miljard) hadden, waardoor de VS veruit de grootste markt ter wereld voor biologische producten is.

In totaal werd in 2018 wereldwijd 725 miljard dollar (€486 miljard) aan biologische goederen verkocht, een stijging van vijf procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De Deense regering streeft naar een verdubbeling van de verkoop van biologische producten in de komende vijf jaar en een omzet van 26 miljard kronen (€3,47 miljard).

Bron: The Local DK


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.