Dan Davis van Starr Ranch Growers

"We streven naar een jaarronde aanvoer van biologische appelen"

De afgelopen jaren is de beschikbaarheid van biologische appelen uit de Amerikaanse staat Washington sterk gegroeid. "Hier op Starr Ranch zijn biologische appelen inmiddels goed voor 14% van de totale oogst," zegt Dan Davis van Starr Ranch Growers. "Dit is best een indrukwekkend percentage. Ter aanvulling op het binnenlandse aanbod importeren we ook biologische appelen uit Nieuw-Zeeland, Argentinië en Chili. Op deze manier kunnen wij een jaarronde aanvoer garanderen." Nu Starr Ranch haar binnenlandse programma voor biologische appelen verder uitbreidt, wordt het importvenster echter kleiner.


Snel een nieuwe tactiek ontwikkelen
“De aanvoer van biologische appelen is dit jaar enorm gegroeid en is met ruim 25% toegenomen ten opzichte van voorgaande jaren," vervolgt Davis. "Veel boomgaarden zijn van de conventionele teelt overgeschakeld op de biologische teelt en vanwege deze forse toename overtreft het aanbod biologische appelen de vraag. Dit dwong ons tot een snelle aanpassing van onze tactiek." Het positieve is dat de groei van de biologische teelt in Washington de komende twee tot drie jaar naar verwachting gering zal zijn, waardoor de markt de tijd heeft om een inhaalslag te maken. "Ik verwacht dat de situatie dat het aanbod de vraag overtreft maar een paar seizoenen zal duren waarna het evenwicht op de markt zich zal herstellen."

Aanbieden populairste rassen
De huidige markt biedt retailers de kans om hun biologische appelaanbod uit te breiden en deze producten tegen redelijke prijzen aan te bieden. Starr Ranch kan alle populaire rassen leveren, waaronder Gala, Fuji, Granny Smith, Pink Lady en Honeycrisp. Daarnaast vermarkt Starr Ranch het ras Crimson Delight, dat uitsluitend biologisch verkrijgbaar is, de gepatenteerde JUICI-rassen van haarzelf en het ras KORU, dat vanaf volgend seizoen ook biologisch verkrijgbaar zal zijn. "We richten ons sterk op een ruime beschikbaarheid van deze premium rassen," zegt Davis. "De consument betaalt meer voor een biologische appel en we willen er dan ook alles aan doen om te garanderen dat we een premium product leveren dat beschikt over het juiste smaakprofiel, een goede textuur, houdbaarheid, etc."

 

Voor meer informatie:
Dan Davis
Starr Ranch Growers
Tel: +1 (509) 961 1919
Email: dand@starranch.com
www.starranch.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven