Nieuwe uitdagingen en successen voor biologische druivencoöperatie Gruppo Tarulli

"Ondanks het ongebruikelijk verloop van het druivenseizoen, eindigde het jaar 2019 toch goed en hebben we onze positie op de Europese druivenmarkt kunnen versterken. We rekenen ook dit jaar weer op een succesvol seizoen," vertelt Marilena Daugenti Tarulli van Gruppo Tarulli, een coöperatie van biologische druiventelers in Noicattaro (Bari) met een areaal van ruim 350 hectare en een jaarlijkse productie van zo'n 7.000 ton. 

"In 2020 gaan we experimenteren met belangrijke innovaties op het gebied van de biologische druiventeelt om een gezonder product te kunnen leveren en onze teeltstrategie nog schoner te maken. Dit zal onder meer betrekking hebben op  een project onder leiding van de Universiteit van Bari dat de naam 'Uvasis' draagt en waarbij de druiventrossen aan de ranken in zakken worden verpakt. Het doel hiervan is om de markt een kwaliteitsproduct te kunnen leveren en tegelijk de traceerbaarheid en voedselveiligheid te garanderen en de milieu-impact te beperken."

 

"Dit jaar zullen we als eersten het fameuze IFG-ras Cotton Candy op biologische wijze telen, evenals de rassen Giant Pearl (rood pitloos), Autumn Pearl (rood), Prime (wit pitloos) en Early Pearl (blauw pitloos) van Grape Evolution. Een paar dagen geleden hebben we een overeenkomst met de nieuwe veredelaar SNFL getekend voor de ontwikkeling van nieuwe rassen die in 2021 beschikbaar zullen komen."

Het bedrijf exporteert druiven naar alle delen van Europa en beschikt over diverse bio-certificaten, waaronder Bio Suisse en Demeter, evenals GlobalGAP en Grasp, die de juiste agrarische teeltmethoden, naleving van regels en maatschappelijke verantwoordelijkheid  waarborgen. 

"Gruppo Tarulli heeft een compleet traceersysteem ontwikkeld waarmee de volledige productiecyclus van het product kan worden nagegaan, zoals het teeltperceel, de verpakkingsdatum, artikelcode en klant. De gegevens zijn ook te controleren via de nieuwe website, waarop eveneens residuenanalyses terug te vinden zijn."

Gruppo Tarulli zal aanwezig zijn op BioFach, Hall 6, Stand 6-219 (Demeter Area).

Contact:
O.P. Ortofrutticoli Gruppo Tarulli Soc. Cons. a r.l.
Viale G. Saponaro Sindaco
70016 - Noicàttaro (Ba) - Italy
Tel.: +39 080 478 37 61
Mail: info@gruppotarulliop.it
Website: gruppotarulliop.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven