Organic Trade Assocation heeft positieve verwachtingen voor de komende jaren

"Amerikaanse bio-voedingsmarkt met 6,3% gegroeid in 2019"

De Amerikaanse markt voor bio-producten groeit voortdurend. In 2018 was het biologisch marktaandeel 5,7%. De aanvoer van primaire landbouwgrondstoffen was de afgelopen jaren soms problematisch, maar is de afgelopen periode opnieuw sterk verbeterd. De OTA (American Trade Association) heeft positieve verwachtingen voor de komende jaren.

Biologisch voedsel neemt ook in de Verenigde Staten een steeds groter deel van de totale markt in. Dat valt af te leiden uit de cijfers van OTA. De sterkste groei was ongeveer 11-12% in de jaren 2012 tot 2015.

In 2018 lag de omzet van biologisch voedsel op net iets minder dan 48 miljard dollar. Dit is 5,9% meer in vergelijking met het jaar voordien. 91% van deze totale omzet betreft biologische voeding, het overige deel betreft biologische non-foodproducten. Voor 2019 verwacht OTA een verdere groei van de biologische voedingsmarkt met 6,3%.

Groenten en fruit zijn de belangrijkste productgroepen (36,3%), gevolgd door eieren en zuivelproducten (13,6%), dranken (13,5%), kant-en-klaarmaaltijden (13,1%) en graan- en broodproducten (11,3%). Een relatief klein aandeel nemen snacks (5,9%) en kruiden (3,6%) in. Het kleinste aandeel is voor biologisch vlees, vis en gevogelte (2,7%).

Voor meer informatie: www.ota.com 

Bron: BioForum Vlaanderen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven