Tholen - Meer dan 300 bedrijven presenteerden zichzelf de afgelopen dagen tijdens de Bio-beurs. Er hing weer een gemoedelijke sfeer en velen grepen de kans om op de beursvloer met elkaar bij te praten. De redactie van Biojournaal maakte zoals altijd weer een uitgebreide fotoreportage.
Klik hier om de fotoreportage te bekijken.
Met de klok mee: Bettina Buchwitz en Ton Severrien van Bio Planète, Herco Schoemaker, David Borghouts, Lisa Beeldman-Lensen, Jetse Schokker en Sandy Vree van IDorganics en Monique van der Meer-Ruhe en Colin van Zon van Florentin.
Tijdens de rondgang over de beursvloer vielen verschillende dingen op. Zo presenteerden diverse bedrijven en merken hun vernieuwde uitstraling op de beurs, denk hierbij aan Zuiver Zuivel, Bakkerij Verbeek, Odin (LandGoed) en Lima. Ook op bedrijfsniveau was er het nodige nieuws te melden, over samenwerkingen, uitbreidingen en nieuwe fabrieken.
Ook kregen bezoekers de kans om allerlei nieuwe producten te proeven of te bewonderen. Een klein greep hieruit: een Almond Spirulina bar, Mexicaanse bonensoep, een biologische extreme-energy drank, kaassoufflé, vegetarische nuggets, een bio-chocoladereep met een cacaogehalte van 100%, tandenragers met een bamboe handvat, corn falafel, Hollandse Demeter Augurken en vegan bacon. Drie bedrijven presenteerden jackfruit.
Veel bedrijven investeren in duurzame verpakkingsoplossingen, dat was duidelijk te zien op de beursvloer. De één kiest er voor om minder materiaal te gebruiken, de ander gaat bijvoorbeeld voor composteerbare verpakkingen. Ook zien meerdere bedrijven in dat ze zich met Demeter-producten extra kunnen onderscheiden.
Klik hier om de fotoreportage te bekijken.
Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl