Beanca van Gelder, EcoCards:

"Veel vraag naar milieuvriendelijke wenskaarten"

Tholen - Nog maar net uit de startblokken presenteerde EcoCards zich afgelopen week op de Bio-beurs. Op 7 januari werd de aanbieder van milieuvriendelijke wenskaarten opgericht en op de beurs maakten zij een vliegende start.

Beanca van Gelder en Meike de Beus met EcoCards op de Bio-beurs.

Toenemende vraag
Helemaal nieuw in de wenskaartenwereld zijn ze trouwens niet. Moederbedrijf Artige levert al wenskaarten sinds 1997. "Directeur Ton Hollander speelde vijftien jaar geleden al met het idee om milieuvriendelijke wenskaarten aan te bieden", vertelt Beanca van Gelder. "Echter was toen de markt er nog niet klaar voor. Nu is dat heel anders. We merken dat de vraag naar duurzame wenskaarten steeds groter wordt."

Twee kaarten uit de collectie Bella

Waterloos drukken
De kaarten van EcoCards worden gemaakt van bladeren en stengels van rietsuiker. Landbouwafval krijgt zo een tweede leven. PaperWise maakt er papier van en Green4print levert de gifvrije full colour biologische inkt. Het drukken gebeurt bij Drukkerij Kempers, die door waterloos offset drukken zo’n 10.000 – 25.000 liter drinkwater bespaart ten opzichte van conventionele drukkerijen. Per machine, per jaar wel te verstaan. "Bij het normale drukproces wordt vaak Isoprophyl-alcohol gebruikt, om te zorgen dat het papier sneller droogt. Dat gebeurt met deze kaarten niet. Het duurt wel iets langer voordat de kaarten klaar zijn, omdat het even duurt voor ze droog zijn in verband met de combinatie van het papier en de inkt.”

Twee kaarten uit de collectie Coco

Ambitie
"De kaarten worden verkocht per display en zijn na te bestellen via de website. We streven ernaar dat de kaarten zoveel mogelijk verkocht worden in kantoorvakhandels, bio-winkels en supermarkten." Daarvoor werden tijdens de Bio-beurs de nodige contacten uitgewisseld. "Tijdens de beurs hoorden we dat veel mensen het een goed initiatief vinden. Een aantal bedrijven heeft interesse getoond en daar gaan we nu opvolging aan geven. We zijn benieuwd wat het ons brengt."

Twee kaarten uit de collectie Little Wishes.

Drie collecties
EcoCards bevat nu drie collecties. Bella, met vrolijke, positieve teksten, Coco, 48 kaarten met leuke printjes en Little Wishes, een collectie van 72 kaarten geschikt voor uiteenlopende gelegenheden.  "Binnen de collecties zullen we in de loop van de tijd kaarten gaan vernieuwen en ook zullen we te zijner tijd met nieuwe collecties komen."

Voor meer informatie:

EcoCards BV
Innovatieweg 3-07
7007 CD Doetinchem
+31 (0)314 370788
www.ecocards.nl 
 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven