9 februari

Cursus stijgbeelden maken

"Met gangbaar wetenschappelijke methoden kun je stoffen aantonen of het ontbreken van stoffen, maar niet de vitaliteit van
iets. Stijgbeelden zijn een prachtig middel om de levenskrachten en/of vormkrachten van een product wel zichtbaar te maken." Aan het woord is Roelant de Vletter die zich heeft gespecialiseerd in kwaliteitsonderzoek door middel van stijgbeelden en chroma’s. 

Links diepvries cranberry bio en rechts niet bio

"Met stijgbeelden kun je het verschil tussen bio en niet bio aantonen.
Ook is de schoonheid van bijna elk beeld weer verrassend en betoverend. Nu ik duizenden stijgbeelden en chroma’s heb gemaakt in de afgelopen jaren, wil ik het graag uitdragen." Daarom organiseert Roelant op zondag 9 februari een cursus.

Links rauwe melk van een 10 jaar oude koe niet bio en rechts rauwe melk van een 19 jaar oude koe van een biodynamisch bedrijf.

"De cursist maakt die dag minimaal twee stijgbeelden. Eén van een vloeistof en één van een vaste stof. Die twee dingen (of meer) neemt de cursist zelf mee. Ik zorg dat er om 10.30 uur koffie/ thee en een koekje klaar staan. Om 11.00 uur beginnen we met het maken van de stijgbeelden. De lunch neemt de cursist zelf mee. De cursus eindigt om 16.00 uur."

Plaats: Zuideinde West 3, 8278 AP Kamperveen
Kosten: privé € 100, zakelijk € 121.

"Je kunt vooraf een stijgbeeldbox bestellen. Daarmee kun je thuis 100 stijgbeelden maken."

Vandaag en morgen is Roelant te vinden op het Demeterplein op de Bio-beurs. Hij geeft daar op woensdag 22 januari een demonstratie van 18.00 uur tot 19.00 uur Ruimte C.

Voor meer informatie:
Roelant de Vletter
0624603346
info@stijgbeeld.nl 
www.stijgbeeld.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven