Woensdagmiddag bomvol workshops voor (bio-)winkelmedewerkers

Leden van de Biowinkelvereniging, hun biowinkelmedewerkers en alle andere bij winkels betrokken bezoekers kunnen hun hart ophalen op woensdagmiddag 22 januari op de Biobeurs. De Suyderseezaal en workshopruimtes zijn op deze eerste beursmiddag de ‘place to be.’ Plan slim je programma en doe gratis kennis op over de groeilessen van Franse biowinkels, de boeiende rekenmethode om te komen tot de echte en eerlijke prijs van producten, de zin en onzin rond gezonde voeding en natuurlijk de bio-productverkiezing van 2020, waarin 5 innovatieve food- en non-foodproducten worden gepitcht. Wie gaat er met de felbegeerde titel ‘Winnaar Bio-product 2020’ vandoor? 

Biowinkels zijn booming in Frankrijk: wat is hun geheim? 
Met de lessen uit Frankrijk kun je deze woensdagmiddag van start van 14.15 tot 15.30 in de Suyderseezaal. Door een sterk overheidsbeleid groeit de Franse markt aan alle kanten. In vijf jaar tijd verdubbelde de productie van 1 mln. naar 2 mln. hectare biologische landbouw, dit is 7,5% van het totale areaal. In 2018 nam de omzet met 15% toe naar bijna € 10 mrd. Anders dan in Nederland, profiteren de biologische winkels sterk mee van de groei, 7,7% Gespreksleider Bavo van den Idsert van Bionext neemt je mee in het geheim van de Franse bio-revolutie en laat zien waarom de biowinkels het daar zo goed doen. Ook geeft hij een inkijkje in de ontwikkelingen van biowinkels in Duitsland en België en bekijken we samen met het publiek, een panel met vertegenwoordigers van de Nederlandse biowinkeliers en verschillende sprekers wat de Nederlandse biowinkel van dit succes kan leren. Als sprekers zullen Denise Gider van Ecozept, Eva Lacarce van AgenceBio en Dick Veerman van Foodlog, tevens kenner van de Franse biomarkt, een bijdrage leveren.    

Van 16.45 tot 17.45 uur is het keuzes maken voor winkeliers en medewerkers in de workshopruimte.

Echte en eerlijke prijs van producten
In workshopruimte C zal opnieuw Bavo van den Idsert als gespreksleider met verschillende sprekers inzicht geven in de manier waarop je de echte prijs van een product berekent, inclusief alle externaliteiten. Je krijgt inzicht in het rekenmodel uit het PPS-project ‘Echte en Eerlijke prijs’ en de eerste resultaten hiervan in de vorm van verschillende casussen. Willy Baltussen van Wageningen University & Research, Adrian de Groot van True Price en Jurrien Roossien van DO-IT zullen een bijdrage leveren aan deze workshop.

De bakker en de dokter
Workshopruimte E biedt van 16.45 tot 17.45 plaats aan Bakker Gerard Hardeman en leefstijlarts Trudy Vlot. Zij gaan met elkaar in gesprek over de zin en onzin rond gezonde voeding. Over brood, dat in het verdomhoekje staat. Over consumenten, die superfoods slikken als zoete koek. Maar ook over hoe je lichaam heus wel weet wanneer het in balans is, en hoe gezonde biologische voeding je beste medicijn kan zijn. Interessante informatie om met consumenten te kunnen delen op de biowinkelvloer.

Winnaars van vorig jaar: het vegan koekje van de Farm Brothers

Uitreiking Bio-productverkiezing 2020
En zeker interessant om met consumenten in de biowinkels te delen zijn de vijf innovatieve food- en non-foodproducten die worden gepitcht om te strijden voor de felbegeerde titel ‘Bio-product van het jaar 2020’ Zorg dat je erbij bent in de Suyderseezaal van 17.45 tot 19.00 uur, onder leiding van Michaël Wilde, directeur van Bionext.  

Voor meer informatie: www.bioacademy.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven