Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Politiek bezoek voor zorgboerderij De Marsen

Vrijdag 10 januari stond voor de gemeenteraad van Purmerend in het teken van het werkbezoek aan zorgboerderij De Marsen in het Twiske. De gemeenteraad heeft middels een naar eigen zeggen zeer boeiende rondleiding en uitleg een kijkje gekregen in het begeleiden van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en hun band met dieren.

Momenteel lopen er zo’n 25 jongeren rond die allemaal hun eigen taak hebben en hun eigen stempel drukken op het reilen en zeilen van de boerderij. Van het verzorgen van de koeien, het verkopen van onder andere eigen producten en het bedienen van klanten met een kopje koffie of thee. Momenteel is De Marsen bezig met het realiseren van een woonvoorziening voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om ervoor te zorgen dat ook zij dag en nacht de rust ervaren die ze nodig hebben.

Naast de zorgfunctie is De Marsen ook zeer populair bij de mensen in de buurt en toeristen. Jaarlijks komen er gemiddeld 1,5 miljoen mensen naar De Marsen om te genieten van de rust, te kijken naar de verscheidenheid aan beestjes die er te vinden is en de biologische boodschappen te doen.

Bron: D66 Purmerend. Foto's: Nadine Hut

Publicatiedatum: