Ronald Gielleit, Top Fresh Handel:

"Kwaliteit van de bio-wortelen ziet er over het algemeen wat beter uit"

Tholen - De peenhandel is nog niet om over een huis te schrijven. "De voorraden zijn groot, de kwaliteit slecht", zo vat Ronald Gielleit van Top Fresh Handel uit Kraggenburg de situatie samen. "Al met al zal het een uitdagend seizoen worden. De koelhuizen zitten vol en de kwaliteit viel na het 'proef spoelen' vaak niet mee. Er zijn nog zat partijen waar nog niks van is gespoeld."

"Voor de tijd van het jaar ligt de vraag op een laag niveau. Hier en daar gaat er een partijtje weg, zoals afgelopen week naar Duitsland, maar het is niet wild. Dat zal de komende weken toch wel moeten gaan gebeuren. De prijzen staan fors onder druk. Als je ziet dat de beurs in Emmeloord 8/9 cent noteert, dan kunnen we eigenlijk niet verder zakken", constateert Ronald.


Top Fresh heeft zich volledig gespecialiseerd in het telen en verwerken van ready-to-eat wortelen voor de nationale en internationale markt vanuit haar verwerkingslocatie in Kraggenburg. "We kopen in en exporteren door heel Europa. Om klanten jaarrond te bedienen, werken we nauw samen met telers in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Scandinavië, Italië, Spanje en Israël. We bieden het hele wortelgamma jaarrond, zowel gangbaar als biologisch."

Bio-wortelen zijn er volgens de handelaar naar verhouding iets meer weg gegaan. "Maar die markt is veel kleiner en het seizoen korter. Ook de voorraad bio-wortelen is groot. Wel ziet de kwaliteit van de bio-wortelen er over het algemeen wat beter uit, wellicht omdat deze gedeeltelijk ook eerder zijn gerooid."

Op de vraag wat het seizoen kan redden, antwoordt de handelaar: "Het voordeel dat we nu slechte kwaliteit peen hebben, is dat de goede wortelen misschien tot het einde duur blijven. Maar die garantie kan niemand geven. Winterweer kan anders nog weleens voor stemming zorgen, maar dat wordt de komende twee weken ook niet verwacht. Ik sprak laatst een grote teler die verwachtte dat na 5 maart de prijzen omhoog zouden gaan. Laten we dan maar hopen dat hij de het bij het rechte eind heeft."

Voor meer informatie:

Ronald Gielleit
Top Fresh Handel
Zuiderringweg 21
8317 RA Kraggenburg
Tel: 0527 745043
Fax: 0527 615008
ronald@topfreshhandel.nl 
www.topfresh.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven