Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio Life Food geopend in Haarlem

"Wij halen biologische, natuurlijke en eerlijke producten uit Italië, Griekenland en Turkije"

Tholen - Deze week is er in Haarlem een nieuwe winkel geopend voor biologische en eerlijke producten: Bio Life Food, importeur en groothandel van biologische producten. De winkel haalt producten van kleine boeren uit Italië, Griekenland en Turkije naar Nederland. Zij willen hiermee deze boeren ondersteunen.

Sezen Ozgur: "Mensen zijn vooral op zoek naar natuurlijke en eerlijke producten. Om aan deze vraag te voldoen, halen wij biologische, natuurlijke en eerlijke producten uit landen als Italië, Griekenland en Turkije naar Nederland. Zo ondersteunen wij de kleine boeren. Deze producten zijn niet altijd gecertificeerd, maar wel natuurlijk en eerlijk geproduceerd. Zo hebben wij bijvoorbeeld pure olijfolie in de winkel staan van een kleine boer uit Italië. Deze olie is op ambachtelijke wijze steen- en koudgeperst."

Bio Life Food heeft een paar biologisch gecertificeerde lijnen in de winkel staan. "Wij werken samen met Bio Italia. Van dit merk verkopen wij pasta's tot en met pesto's, olijven en olijfolie. Ook verkopen wij glutenvrije pasta's, gemaakt van groenten en linzen. Ook importeren wij biologische honing vanuit de hele wereld via België."

Bio Life Food heeft een fysieke winkel in Haarlem. Sezen ziet dit als een soort showroom. "In de winkel kunnen de klanten echt zien wat we verkopen. Zo verkopen we bijvoorbeeld biologische noten die we in de winkel zelf bakken en verpakken in duurzame zakjes. Als de klanten bij een volgend bezoek de zakjes weer meenemen, worden ze weer gevuld met noten tegen een gereduceerd tarief. Dit doen we ook voor de olijfolie. Klanten kunnen als ze dit willen in de winkel een glazen fles kopen. Als de fles op is, kunnen ze dit weer meenemen en laten vullen tegen een voordelige prijs." Op deze manier probeert Bio Life Food hergebruik van verpakkingen te stimuleren en een bijdrage te leveren aan het verminderen van de 'plastic soup'.

Sezen: "Op social media merk ik dat ons idee veel mensen aanspreekt. Ik denk dat we over een maand of twee goed draaien." Bio Life Food wil niet alleen de particuliere markt bedienen, maar wil in de toekomst ook de zakelijke markt veroveren.

Voor meer informatie:

Bio Life Food
Prinses Beatrixplein 45
2033 WD Haarlem
06 29 49 00 26
023 583 5084
info@biolifefood.nl 
www.biolifefood.nl