Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ellen van Dalen, Natuurlijk Gezond Schiedam

“Iederéén gecondoleerd met de teloorgang van de vrije handel”

Tholen - “Iederéén gecondoleerd met de teloorgang van de vrije handel”, is getekend Ellen van Dalen, Natuurlijk Gezond Schiedam. Deze deelneming verscheen vorige week op de websites van Biojournaal en AGF. Ellen plaatste de advertentie naar aanleiding van de fusieberichten en overnames van (bio-)groothandels en grossiers.


Ellen van Dalen van Natuurlijk Gezond

"Hierdoor wordt de vrije keus in het kiezen van bedrijven en artikelen en het klantgericht werken van die bedrijven in de ban gedaan. Zulke zaken krijgen een steeds grotere machtspositie wat niet ten goede komt van de handel. We hebben dit al ervaren bij de reguliere grote bedrijven. Zij gaan bepalen welke producten er nog op de markt te koop zijn en daar ben ik geen eigen ondernemer voor geworden. Dus niet de leveranciers, maar de grote bedrijven gaan de prijs bepalen van de producten", zegt Ellen.

Wanneer ze leest over het feit dat schaalvergroting essentieel is voor de toekomst. "Dan denk ik, onder welke steen heb jij gelegen? We weten toch allemaal ondertussen dat dat voor velen helemaal verkeerd is uitgepakt. Als groothandel moet je klantgericht zijn en niet aan je eigen schaalvergroting werken samen met de aandeelhouders."

In de digitale en telefonische verkoopmethoden waar Ellen dagelijks mee te maken heeft, heeft ze weinig vertrouwen. “Ik vind dat we op een dood triest punt in de handel zijn beland. Je moet handel zien, proeven en beleven, telefoonverkopers zien de producten die ze moeten verkopen zelfs niet. Wat een ambtenarij!! Ik ben heel hard op zoek naar grossiers, winkeliers, boeren én telers die nog op de ouderwetse manier handel drijven. Maar dan natuurlijk wel Bio." 

Ellen startte met haar winkel Natuurlijk Gezond omdat ze zelf behoefte had aan pure, biologische en smaakvolle producten en dat sloeg aan in Schiedam en omgeving. Ellen hoopt dat er daarom meer ondernemers zijn die een vuist willen maken tegen de schaalvergroting en verarming van het biologische aanbod aan groenten en fruit. “Dat ik moeilijk aan Roma tomaten kan komen is toch wel heel triest voor een land dat groot is geworden in groenten en fruit”, besluit Ellen.

Voor meer informatie:
Ellen van Dalen
Natuurlijk Gezond
Broersveld 137
Schiedam
06 36546388
natuurlijkgezondwinkel@gmail.com  
@Natuurlijk Gezond Schiedam