Bio-Planet opent zijn derde winkel in Waals-Brabant in Corbais

Op woensdag 30 oktober opent Bio-Planet zijn 31ᵉ vestiging in Corbais. Dat is meteen ook de derde in de provincie Waals-Brabant, na die van Nijvel en Braine-l'Alleud. Trouw aan het engagement van Bio-Planet neemt deze fossiele-brandstofvrije supermarkt zoveel mogelijk regionale producten op in het assortiment. Klanten vinden er ook een heel aantal producten in bulk, wat helpt om verpakkingen te vermijden. Iedereen is op dinsdag 29 oktober welkom op het openingsfeest.

Derde Bio-Planet in Waals-Brabant
Bio-Planet opent in Corbais zijn 31ᵉ winkel, de negende in Wallonië. Het is meteen ook de eerste in het oosten van Waals-Brabant. Fabrice Gobbato, directeur van Bio-Planet: "We openen twee tot drie winkels per jaar in Wallonië. Corbais ligt in het hart van een landelijke en residentiële streek, waar de mensen veel interesse tonen in duurzame producten. Daarom hebben we besloten om precies hier onze derde vestiging van de provincie te openen." In de nieuwe supermarkt gaan 12 medewerkers aan de slag. De winkel bevindt zich in de Rue Haute, op het kruispunt met de Grand-Route (de voormalige Nationale weg 4) en is dus makkelijk bereikbaar en centraal gelegen voor mensen uit de ruimere regio.

Verkoop van producten in bulk
Heel wat klanten willen verpakkingen vermijden en de gewenste hoeveelheid van een product in hun eigen doosjes, zakjes of flessen mee naar huis nemen. Bio-Planet wou aan die vraag tegemoetkomen en ontwikkelde daarom een gamma van producten in bulk, boven op die uit de versmarkt. Fabrice Gobbato: "In dit stadium gaat het om gedroogde vruchten, noten, ontbijtgranen, zaden en snacks. Het is ook een manier om de plastic verpakkingen in onze supermarkten verder af te bouwen." Het nieuwe concept wordt eerst opgestart in Corbais, vooraleer het uit te rollen in de andere Bio-Planet-winkels.

Een 100% duurzaam aanbod
Op een oppervlakte van 600 m² biedt Bio-Planet Corbais een volledig assortiment aan van gezonde, milieuvriendelijke, biologische en evenwichtige producten. Kaas, vegetarische producten en producten op basis van vers vlees worden ter plekke versneden of klaargemaakt. Bio-Planet heeft daarnaast een uitgebreid aanbod voor mensen met voedingsallergieën of -intoleranties, naast een plantaardig gamma voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten. Om korte ketens te promoten, spant Bio-Planet Corbais zich in om het assortiment van regionale producten zoveel mogelijk uit te breiden. De lijst van lokale leveranciers hangt trouwens op in de winkel.

Duurzaam bouwen
Isolatie, ventilatie, verwarming, verlichting… Veel aandacht ging naar het duurzame karakter van de winkel. De koelinstallatie werkt bijvoorbeeld op propaan en stoot zowat 90 % minder broeikasgassen uit dan een klassieke installatie. Fabrice Gobbato: "Het ventilatiesysteem past zich automatisch aan de luchtkwaliteit aan, waardoor we 30% minder energie verliezen." Ook de ledverlichting zorgt voor 30% minder energieverbruik. De groengevel en het groendak helpen het gebouw te isoleren en stimuleren tegelijk de biodiversiteit. En op de parking van 49 plaatsen staan twee laadpalen voor elektrische wagens, net als een beveiligde fietsenstalling met laadpunt voor elektrische fietsen.

Feestelijke opening
Bio-Planet nodigt de mensen uit de streek van harte uit om de nieuwe winkel te ontdekken tijdens het openingsfeest op dinsdag 29 oktober vanaf 17:00 uur. De officiële opening is voorzien voor woensdag 30 oktober. Klanten kunnen terecht in Bio-Planet Corbais van maandag tot zaterdag van 9 tot 19:30 uur en op vrijdag tot 20:00 uur.

Voor meer informatie: www.bioplanet.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.