Udea live met Astro WMS

"Wij schalen onze capaciteit gefaseerd op"

Warehousemanagementspecialist Consafe Logistics maakt bekend dat het Astro WMS succesvol is geïmplementeerd bij de biologische groothandel Udea in Veghel. Deze WMS- en WCS-software wordt gefaseerd ingevoerd voor de consolidatie van drie afzonderlijke magazijnen naar een nieuw gebouwd omni-channel distributiecentrum op het Foodpark in Veghel. Udea levert vooral aan de supermarktketen Ekoplaza, biologische speciaalzaken en boerderijwinkels.


 
Fase 1: optimaliseren magazijnprocessen  
Udea heeft momenteel nog aparte magazijnen voor alle vers- en droogwaren en diepvriesproducten. Vanaf medio 2020 wordt het volledige aanbod opgeslagen en geleverd vanuit een nieuw omni-channel distributiecentrum. Deze centralisatie en nieuwe automatiseringsoplossing maken het voor Udea mogelijk de serviceverlening naar klanten te optimaliseren. "Wij investeren in een nieuw omni-channel magazijn voor onze toekomstige groei en het nog verder verhogen van de efficiency, leverbetrouwbaarheid en experience voor onze klanten en winkels", zegt Erik-Jan van den Brink, commercieel directeur van Udea. "Door onze medewerkers dit jaar alvast te laten wennen aan het nieuwe WMS, bereiden wij hen in fasen voor op alle veranderingen en schalen wij onze capaciteit gefaseerd op."
 
Fase 2: processen automatiseren en mechaniseren
De komende maanden gaat Udea verder werken aan het innovatieve omni-channel distributiecentrum en het vergaand automatiseren en mechaniseren van alle processen. Consafe Logistics zorgt daarbij voor de aansturing van het door Vanderlande ontwikkelde en geleverde geautomatiseerde magazijn. Het Astro WMS wordt daarvoor geïntegreerd met het Vanderlande ADAPTO 'goods to man' systeem, waarin verschillende temperatuurzones zijn gecreëerd. Met deze oplossing kan Udea de verwachte groei in de komende jaren vanuit het nieuwe distributiecentrum verwerken. Bij de bouw daarvan is niet alleen een hoger bedrijfsrendement nagestreefd, maar ook rekening gehouden met het milieu (Breeam Excellent) en een optimale werkomgeving voor de medewerkers.

Over Consafe Logistics
Consafe Logistics is al sinds 1978 een toonaangevende Europese leverancier van warehouse management oplossingen. Het bedrijf levert betrouwbare, flexibele en slimme oplossingen om concurrentievoordelen te creëren voor haar klanten wereldwijd. Met diepgaande kennis en via co-creatie levert Consafe Logistics duurzame oplossingen die aansluiten op elk complexiteitsniveau en volume in het warehouse. De betrokken medewerkers zijn technisch nieuwsgierig en gedreven om met het ontwikkelen van logistieke software voor de klanten efficiëntie- en concurrentievoordelen te creëren. De Consafe Logistics Groep heeft 400 werknemers die de wereldwijde klanten ondersteunen vanuit kantoren in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Polen en het VK. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lund, Zweden.

Voor meer informatie: www.consafelogistics.com en www.udea.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven