Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bureaubewust viert feest: 25 jaar speciaalzaak in duurzame artikelen

Na een korte aanloopperiode in 1993 - vanuit huis aan de keukentafel, met een papieren catalogus en een monsterkoffertje - openden Betsie Wassenaar en Ton Bals op 12 oktober 1994 hun winkel Bureaubewust aan de Zakkendragerssteeg 12 te Utrecht.

Volgens de ‘deskundigen’ kon dit nooit een succes worden. Ze zijn blij dat ze al 25 jaar het tegendeel kunnen bewijzen. En dit willen ze graag vieren met hun klanten. Vrijdag 11 oktober en zaterdag 12 oktober is feest in de winkel: met muziek, een hapje en een drankje en leuke acties.

Van ‘milieuvriendelijke kantoorvakhandel’ heeft Bureaubewust zich in die 25 jaar ontwikkeld tot een speciaalzaak met een breed assortiment duurzame artikelen. Naast houten bureau-accessoires kwam er houten speelgoed, vervolgens kraamcadeautjes, babykleertjes van bio-katoen en tenslotte eco-mode van hennep voor volwassenen. Via de houten woonaccessoires kwam het keramiek in de winkel.

Van etuis is het een kleine stap naar tassen van recycled materiaal of kurk. Enveloppen om een factuur te versturen worden nauwelijks nog verkocht. Faxrollen hebben ze zien komen en zien gaan. Maar mooi papier voor bijzondere toepassingen blijkt van alle tijden. Ook werd het assortiment uitgebreid met waterflessen, thermosflessen, lunchwikkels en RVS-broodtrommels.

Zo hebben Betsie en Ton steeds geprobeerd mee te bewegen met de ontwikkelingen zonder hun uitgangspunten uit het oog te verliezen. Bureaubewust heeft steeds zijn eigen karakter behouden.
Nog steeds draaien ze klassieke muziek in hun winkel. Klanten waarderen dit en voelen zich welkom. ‘Milieuvriendelijk’ werd ‘klimaatvriendelijk’ of ‘cradle-to-cradle’ of ‘duurzaam’ of ‘circulair’ of ‘groen’ of ‘ecologisch’ of ‘maatschappelijk verantwoord’ of ‘fair trade’ of ...  Maar de producten bleven mooi, bruikbaar en betaalbaar.

Dankzij de inzet van betrokken ondernemers en bewoners hebben Betsie en Ton de Zakkendragerssteeg zien veranderen van een achterafsteegje tot een gezellige winkelstraatje. Zo’n sfeervol straatje waar toeristen op vakantie naar op zoek zijn: bijzondere winkeltjes en restaurantjes in de luwte van het historische centrum.

Om hun klanten te bedanken laten  Betsie en Ton het 25-jarig bestaan van hun winkel niet zomaar voorbij gaan. Er worden producten verloot en er zijn speciale aanbiedingen.

Voor meer informatie:
Bureaubewust
Zakkendragerssteeg 12
3511AA  Utrecht
www.bureaubewust.nl
www.facebook.com/bureaubewust

 

 

 

 

Publicatiedatum: