Vanavond: Meet up VPRO Tegenlicht met plattlandspionier Marion Schoenmakers

Vanavond is in Utrecht een Meet Up over de VPRO Tegenlicht uitzending 'plattelandspioniers'. Eén van de pioniers die op deze bijeenkomst gaat spreken is Marion Schoenmakers. Met haar project Collegiale Keten laat ze zien dat goede samenwerking kansen biedt voor iedereen in de voedselketen. Klinkt logisch, maar in de praktijk is de afstand tussen boer, handel en winkel groot doordat de focus ligt op economische aspecten van het eigen bedrijf. In de innovatieve aanpak van Marion wordt er een transitie gerealiseerd naar de lokale voedselketen van de toekomst.

Collegiale Keten laat ze zien dat goede samenwerking kansen biedt voor iedereen in de voedselketen. Klinkt logisch, maar in de praktijk is de afstand tussen boer, handel en winkel groot doordat de focus ligt op economische aspecten van het eigen bedrijf. In de innovatieve aanpak van Marion wordt er een transitie gerealiseerd naar de lokale voedselketen van de toekomst.

In de Achterhoek neemt een actieve groep biologisch ondernemers voor het tweede jaar deel aan het project. Met positief resultaat, de eerste stappen naar een vitale voedselketen zijn gezet. Binnenkort start een nieuwe groep in Gelderland. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden. Het project wordt ondersteund door de Provincie Gelderland en de BD-vereniging.

Ontmoet vanavond Marion en andere vernieuwers van het platteland en praat mee.

Wanneer: Vanavond 16 september van 19:00 tot 21:30 uur
Waar: Bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167 Utrecht
Aanmelden kan via de site van de VPRO, deelname is kostenloos

Nieuwsgierig naar het project Collegiale Keten, Marion of één van de andere pioniers? Kijk op www.collegialeketen.nl en www.VPRO.nl of mail marion@collegialeketen.nl 

Voor meer informatie:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven