Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Leckere introduceert New European Indian Pale Ale

Veel belangstelling voor officiële opening Werkspoorfabriek

Tholen - De nieuwe brouwerij van Brouwerij De Leckere is maandag 9 september officieel geopend. Hierbij waren 400 tot 500 mensen aanwezig. "We hadden al onze relaties uitgenodigd en over deze hoge opkomst kunnen we natuurlijk alleen maar heel tevreden zijn. Daar doen we het voor. Sommige gasten waren compleet 'flabbergasted' toen ze een kijkje namen in het pand. Onze brouwerij in de Utrechtse Werkspoorfabriek draait inmiddels op volle toeren en deze feestelijke dag was voor ons een mooie afsluiting van het hele proces. We kijken vol vertrouwen naar de toekomst", reageert Eric Odenwald, eigenaar van Brouwerij De Leckere.

Proosten met Cees-Jan Adema (directeur van de Nederlandse Brouwers), Eric Odenwald en burgemeester Jan van Zanen.  

Een feestelijke opening is natuurlijke een mooie gelegenheid om een nieuw biertje te presenteren. Tijdens de festiviteiten is dan ook onder toeziend oog van onder andere burgemeester Jan van Zanen en de Utrechtse gedeputeerde Huib van Essen het eerste vat New European Indian Pale Ale aangeslagen. "Dit nieuwe bier is speciaal ontwikkeld ter ere van de opening. De eerste reacties zijn erg positief, iedereen vond het heel lekker." In de uitnodiging voor de opening vertelde Eric Trapman, senior brouwer bij De Leckere al meer over dit bier: "Onze NEIPA is ge├»nspireerd op de New England IPA maar door het gebruik van Europese hops en wet hops hebben wij de perfecte balans gevonden tussen bitterheid en tropisch fruit." 

Brouwerij De Leckere is in 1997 opgericht en is eind 2018 verhuisd naar de nieuwe locatie in volledig verbouwd industrieel erfgoed in Utrecht. De Leckere beschikt nu onder meer over een dak waar honderden zonnepanelen op liggen. Tevens worden veel duurzame technieken toegepast voor hergebruik van warmte en koeling. En de brouwerij gebruikt geen fossiele brandstof meer, De Leckere is de eerste brouwerij op deze schaal die dit voor elkaar heeft gekregen. Biojournaal bezocht de brouwerij eerder dit jaar en maakte daarvan deze reportage.

Voor meer informatie:

Eric Odenwald
Brouwerij De Leckere
Schaverijstraat 15
3534 AS Utrecht
030 2312343
eric@deleckere.nl  
www.deleckere.nl