Duitse groenteverwerker Meyer slaat een nieuwe weg in

"Vraag naar diepgevroren bio-groenten neemt toe"

Meyer Gemüsebearbeitung behoort al jarenlang tot de toonaangevende bedrijven op de markt voor bewerkte en diepgevroren groenten. Het bedrijf is gevestigd in Twistringen in Noord-Duitsland en biedt haar klantenbestand een breed aanbod aan biologische diepgevroren groenten aan. Naast de vertrouwde groentenproducten levert het bedrijf ook steen- en zachtfruit. Dit vertelt Wilfried Schaffer, salesmanager bio, tijdens een interview met FreshPlaza.de. 

De voornaamste activiteit van Meyer is de verwerking van klassieke producten zoals aardappelen.

Over het algemeen ziet het bedrijf de vraag naar diverse producten voor vriesdrogen groeien. "Wortelen zijn voor ons nog steeds het belangrijkste product, gevolgd door aardappelen en uien. Andere populaire producten zijn selderij, prei, bonen en pompoenen. Alle producten worden op het bedrijf zelf verwerkt."

Groeiende vraag naar bioproducten
Gelijk met de snelle groei van het bedrijf in Noord-Duitsland werd in 2005 een samenwerking aangegaan met het Poolse dochterbedrijf Jarzyny Meyer, dat in Kożuchów is gevestigd. Hier worden met name uien, prei en Hokkaido-pompoenen verwerkt. De afgelopen jaren is er gericht geïnvesteerd in de biologische teelt. "Het marktaandeel van bio bedraagt momenteel zo'n 6% en groeit met het jaar."

Vers geoogste wortelen worden verwerkt.

Op het gebied van de conventionele groententeelt werkt Meyer Gemüsebearbeitung samen met een regionale telerscoöperatie die exclusief voor het bedrijf groenten teelt. Voor de biologische producten bestaat een dergelijke constructie niet en worden contracten met individuele telers aangegaan. Partijen moeten minimaal 20 ton wegen om in aanmerking te komen verladen en verwerkt te worden. Onze dienstverlening is zeer gecompliceerd. We kopen producten in buurlanden in, waaronder Nederland, maar moeten ook rekening houden met contractverwerking voor onze lokale klanten."

Rechts: Susanne Willkommen en Wilfried Schaffer tijdens de vakbeurs BIOFACH in Neurenberg, waar het bedrijf ieder jaar de laatste ontwikkelingen op het gebied van de biologische teelt presenteert.

Groeiende exportmarkt
De export naar Europa en derde landen wordt steeds belangrijker voor het bedrijf. Volgens Schaffer zijn de Verenigde Staten een interessante groeimarkt voor de biosector. "We proberen ook de lokale sector te bereiken. De levering van bio-producten vloeit vaak voort uit die van conventionele producten."

Diepgevroren fruit: derde groeicategorie
Oorspronkelijk houdt Meyer zich bezig met de verwerking van groenten maar tegenwoordig biedt het bedrijf ook fruit aan, afhankelijk van de vraag. Appelen, zachtfruit en pruimen worden over het algemeen goed ontvangen, met name door producenten van zoetwaren en voor vriesdroging.

Het bedrijf merkt dat er een trend aan het ontstaan is voor micro-verpakkingen maar blijft trouw aan haar industriële klanten. "Onze specialiteit is het leveren van bakken van 10 of 20 kilo aan verwerkers. We zijn nog niet zover dat we nadenken over directe levering aan retailers."


De productiehal op de hoofdvestiging in Noord-Duitsland.

Voor meer informatie:

Wilfried Schaffer 
Meyer Gemüsebearbeitung GmbH
Hinterm Holze 10, 27239 Twistringen, 
Tel.: +49 4243 9311-34
Fax: +49 4243 9311-22, 
w.schaffer@gemuese-meyer.de 
www.gemuese-meyer.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven