"Laten zien waar we als bio-branche het verschil maken"

Bio Winkel Awards: compleet vernieuwde verkiezing voor alle bio-speciaalzaken

Onder een nieuwe naam zijn vandaag de 'Bio Winkel Awards' gelanceerd: een compleet vernieuwde verkiezing voor alle biologische speciaalzaken met een assortiment van minimaal 90% biologisch. Winkeliers kunnen zich aanmelden voor de categorie waar zij het meest trots op zijn. Grootte en type winkel maken daarbij geen verschil. De verkiezingen lopen tot november en dragen vooral bij aan het onder de aandacht brengen van de biologische speciaalzaken.

Een prachtige groenten- en fruitafdeling, de lekkerste verse broden, een bijzonder kaasassortiment of juist een wijnafdeling om voor om te fietsen. Of medewerkers die garant staan voor het beste advies op het gebied van natuurlijke verzorging of een slager waar je vlees met een goed gevoel koopt. De 'Bio Winkel Awards' kent zeven paradepaardjes waarop winkeliers zich kunnen inschrijven om te strijden voor de 1e, 2e of 3e prijs: brood, groente & fruit, kaas, wijn, drogisterij en vlees.

"Met de verkiezing kunnen we laten zien waar we als bio-branche het verschil maken", zegt Joyce van den Bos van de Biowinkelvereniging. Awards zijn een beproefde methode om een branche in de spotlights te zetten. De Biowinkelvereniging, initiatiefnemer van deze verkiezingen, voelde de noodzaak om de verkiezing door te ontwikkelen: "De verkiezing doet zoveel moois voor bio-speciaalzaken, zowel regionaal als landelijk. Dat wilden we behouden, zonder één beste winkel te moeten kiezen. Het is niet eerlijk om alle winkels op dezelfde wijze te beoordelen, daarom zijn we over op categoriewinnaars. Iedereen heeft nu even veel kans om te winnen op het gebied waar je goed in uitblinkt en waar je jezelf in wilt onderscheiden."

Steun vanuit de sector
Diverse partners steunen de Bio Winkel Awards om de biobranche onder de aandacht te brengen. Green Organics als hoofdsponsor, daarnaast zijn ook Bakkerij Verbeek, bakkerij Zonnemaire, Nautilus Organics, Bastiaansen kaas, Coenecoop, Holland Pharma, De Groene Weg, Wessanen, het EKO-keurmerk en Bionext verbonden aan het event.

Meld je vóór 1 augustus aan
Winkeliers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de Bio Winkel Awards. "Om de impact zo groot mogelijk te maken, hopen we dat er veel winkels mee doen. Gezamenlijk genereren we de meeste publiciteit, waardoor we bestaande klanten bevestigen in hun keuze en nieuwe klanten kunnen laten zien waar biologisch voor staat. Alle bio speciaalzaken in Nederland, van bakkers tot natuurvoedingswinkels tot boerderijwinkels kunnen zich tot 1 augustus – in 1 minuut – aanmelden op www.biowinkelawards.nl."

Meer informatie over de Awards op www.biowinkelawards.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Joyce van den Bos (06 20062485) of Yvonne Servaas (06 13710621).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven