De Smaakspecialist introduceert 45 nieuwe producten

Trends: verantwoorde gemaksproducten, vegan en 'low carb'

Tholen - De Smaakspecialist introduceert weer 45 nieuwe producten. Een deel is al geïntroduceerd en de rest stroomt de komende weken in.  Hiertoe behoren niet alleen zes verschillende snackmixen, maar ook onder meer een kokosdrink matcha. "Deze plantaardige drink is nieuw en echt uniek in het schap. Er zijn veel plantaardige drinks op basis van haver, amandel en rijst, maar dit is een bijzondere smaakvariant die op zichzelf al heel lekker is, maar waarmee je bijvoorbeeld ook een matcha latte kunt maken", vertelt Hélène Lokhoff over deze opvallende nieuwkomer. Hélène is New Product Developer bij De Smaakspecialist in Bavel.

Ze geeft aan dat ze met diverse producten inspelen op de vegan trend. "Denk hierbij aan de Vegan Coconutbar. Deze is niet alleen veganistisch, maar ook vrij van geraffineerde suikers en is omhuld met een laagje pure chocolade. De verpakking springt er echt uit. Het is eigenlijk een vegan en biologische variant op Bounty met bovendien enkel herkenbare ingrediënten."

Ook koolhydraatarm is in trek, meent Hélène. "We hebben onze RAW Organic Food crackers die gemaakt zijn van zaden en pitten en dus 'low carb' zijn. Dit wordt nu ook duidelijk op de verpakking gecommuniceerd. We hadden al drie varianten. Eén variant, de lijnzaad-hazelnoot, is vervangen en er komt een nieuwe bij. Nieuwkomers zijn de kikkererwten-zeewier-cracker en de linzen-hennep-variant."

Ook nieuw zijn mixen waarmee de consument tomaatburgers, speltburgers of falafel kan maken. "Hieraan hoeft men alleen water toe te voegen en even te laten rusten. Dan kunnen er balletjes van gedraaid worden. Deze mixen zijn gistvrij, veganistisch, sojavrij, vrij van noten en bevatten geen geraffineerde suikers. Twee van de varianten zijn daarbovenop glutenvrij. Het mooie is dat dit weliswaar gemaksproducten zijn, maar dat je er wel iets verantwoords mee maakt. Bij pakjes en zakjes is dat natuurlijk lang niet altijd zo."

Tot de lange lijst met nieuwkomers behoren ook de Drinking Vinegars (Apple/Cranberry en Orange). Deze kon men al proeven tijdens de BIOFACH. Daarover vertelde Hélène eerder al in Biojournaal.

Andere producten op de lijst zijn: vegan kaasfondue, rijstwafels met pure chocolade, koolhydraatarme mini snackers en een uitbreiding van het vegan vers assortiment met worstjes en een no-cheesecake.

Klik hier voor een artikel over de nieuwe producten op de eigen website van De Smaakspecialist.

Voor meer informatie: helene@desmaakspecialist.nl en www.desmaakspecialist.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven