Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Producten kunnen zowel functioneel als lekker zijn"

Drinking Vinegar vervangt eetlepel azijn

Tholen - Steeds meer mensen beginnen de dag met een eetlepel azijn. "Zij doen dit omdat appelazijn bewezen voordelen voor de gezondheid heeft. De Smaakspecialist introduceert een Drinking Vinegar om op deze trend in te spelen", zo geeft Hélène Lokhoff aan. Hélène is New Product Developer bij De Smaakspecialist in Bavel. "De meeste mensen drinken appelciderazijn puur, ter bevordering van de spijsvertering, maar echt lekker is het natuurlijk niet. Het is, zeker in dranken, ook een trend dat men steeds vaker functie boven smaak verkiest. Wij vinden echter dat het allebei kan. Producten kunnen zowel functioneel als lekker zijn en daarom hebben we dit drankje ontwikkeld", vertelt Hélène.

Pieter Dirven, Hélène Lokhoff, Anneloes Hoorneman en Tom Nuijten in de BIOFACH-stand.

Tijdens de BIOFACH mochten bezoekers proeven van de Drinking Vinegar. "Veel mensen waren heel positief verrast. Ze dachten azijn te gaan drinken, maar door de juiste balans van de smaken kregen ze een onverwachte positieve smaakervaring. Je proeft er wel een beetje azijn doorheen, maar dat kunnen en willen we natuurlijk niet helemaal verbloemen."

De Drinking Vinegar is er in twee varianten: Apple Cranberry en Orange. "We hebben heel veel varianten getest en deze smaken bleken het beste te combineren met de smaak van appelciderazijn. Het zijn ook heel toegankelijke smaken. Dat is een bewuste keuze, aangezien dit het drankje een toegankelijker karakter geeft." De verpakking is nog niet definitief. Zo krijgt het uiteindelijke flesje een schroefdop en overwegen we om naar een kleiner flesje te gaan."

Achter de crackers de twee Drinking Vinegar-varianten: Apple Cranberry en Orange.

Crispy Crackers
Ook nieuw in het aanbod van BioToday zijn de Crispy Crackers. "Deze crackers wilden we al heel lang introduceren, maar de ontwikkeling ervan bleek vrij lastig. We zijn dan ook heel blij dat dit gelukt is. Wij hebben de crackers zonder palmolie en suiker geproduceerd, in de reguliere tegenhanger zitten soms van die typische verborgen suikers, zoals glucosestroop, die wij er bewust uit houden. Vanwege de toegankelijkheid hebben we vooralsnog alleen een naturel-variant geïntroduceerd, maar ik sluit niet uit dat er in de toekomst nog meer varianten bij zullen komen. Het mooie is dat onze crackers met een consumentenadviesprijs van €2,05 euro qua prijs niet heel ver van de reguliere variant af staan", besluit Hélène.

Voor meer informatie: [email protected] en www.desmaakspecialist.nl