Prins Charles blij met bio-certificering Dumfries House

Het Schotse Dumfries House is na een overstapproces van twee jaar officieel biologisch geworden. De nieuwe bio-status van het bedrijf in Cumnock markeert de realisatie van een belangrijk element in de visie van zijne koninklijke hoogheid The Prince of Wales, die het landgoed 12 jaar geleden redde. 

Home Farm, een bedrijf van 809 hectare op het landgoed van Dumfries House, kreeg een volledige bio-certificering van de Scottish Organic Producers Association omdat het bedrijf zich aan de juiste teeltpraktijken houdt. 

John Rowell van Home Farm: "We werken al verschillende jaren aan het verkrijgen van een volledige bio-certificering omdat er talloze voordelen zitten aan bio-landbouw en bio-voeding. We zijn er trots op dit bereikt te hebben."

"Als bio-bedrijf kun je geen kunstmatige gewasbeschermings- en -verbeteringsmiddelen gebruiken en we maken beter gebruik van mest. De grond bevat meer klaver en is sterk verbeterd. Het duurt iets langer voor de dieren dik zijn van het eten van gras, wat betekent dat we ze langer kunnen houden."

Met deze certificering wil Home Farm bio-lam en bio-rundvlees later in het jaar op de markt brengen. Rassen die op Home Farm geteeld worden zijn Cheviot en Border Leicester schapen en Beef Shorthorn en Whitebred Shorthorn runderen.

Het bedrijf bevindt zich naast Valetin's Education Farm, waar honderden schoolkinderen uit East Ayrshire verwelkomd worden om te zien en leren hoe dieren gehouden worden en wat het belang is van een gebalanceerd dieet. Dit is onderdeel van het educatieve programma van The Prince’s Foundation.

Bron: scottishfield.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven