Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voormalige vliegbasis wordt de thuisbasis van biologische gewassen

In het departement Moselle zal de vliegbasis Metz Frescaty binnenkort de toekomstige website van de E-commercegigant Amazon hosten en getransformeerd worden naar het trainingscentrum van FC Metz. De afgelopen maanden hebben twee tuinders, nieuwelingen binnen het vak, ter plekke kennisgemaakt met hun nieuwe beroep en het zichzelf eigen proberen te maken door biologische groenten te planten op een stuk grond van 2,5 hectare.

De telers nemen deel aan een Metz Métropole-project dat 130.000 euro heeft geïnvesteerd in deze ‘testruimtes’. Het land wordt gratis aan tuinders verhuurd die ook op administratief vlak worden geholpen en dan met name op het gebied van werk en op technisch vlak door de landbouwschool van Courcelles Chaussy. Aanstaande telers krijgen maximaal drie jaar de tijd om het vak te leren. Aan het eind van deze periode kunnen ze hun eigen bedrijf in Metz Métropole starten of stoppen met zich om te scholen. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk te voorkomen dat (de bedrijven van) telers failliet gaan.

Een derde plek is nog beschikbaar. Op de lange termijn zullen de opbrengsten van de kleine teelt door de Messina-scholen en de biologische winkels worden doorverkocht.

Bron: francebleu.fr

Publicatiedatum: