Your Organic Nature margarine vervangt Healthy Planet

Bij Udea zijn in de afgelopen week de nieuwe margarines van Your Organic Nature ingestroomd. Deze vervangen de margarines van Healthy Planet (3613 en 3616). De producent blijft dezelfde, dus de receptuur/samenstelling blijft exact gelijk.

Deze lekkere en goed smeerbare margarines zijn 100% plantaardig. Ze worden gemaakt met een mix van plantaardige oliën (zonnebloemolie, kokosolie, palmolie, olijfolie) en bevatten 80% vet, waarvan minimaal 67% onverzadigd. Natuurlijk aroma en geconcentreerd wortelsap wordt gebruikt om de margarine smaak en kleur te geven. Aan de margarine is een snufje zout toegevoegd, de variant met olijfolie is ongezouten.

Udea artikelnummers: 31979 en 31980. Nieuw design
Onlangs maakte Your Organic Nature zijn nieuwe design bekend. In de komende maanden wordt het nieuwe design gefaseerd uitgeleverd. De margarines zijn direct in het nieuwe design beschikbaar. Het design is wit en wijkt dus af van het gebruikelijke paars.

‘"Dat klopt. In de ontwikkeling van het nieuwe design hebben we alle feedback van winkeliers en eindgebruiker meegenomen. Een van die punten was dat het paars niet in alle productgroepen even goed tot zijn recht komt. Om ook in die groepen succesvol te zijn, laten we er een andere designbenadering op los, die beter bij het product en in het algeheel schapbeeld past. Het was een uitdaging om de merkherkenbaarheid overeind te houden, maar dit design laat zien dat dit fantastisch is gelukt. Het frisse lichte design is hetgeen dit product nodig heeft. Het fleurt de koeling op, de herkenbaarheid van Your Organic Nature blijft behouden en ook thuis maakt deze verpakking een feestje van het tafeldek moment. Qua uitstraling gaan we er ten opzichte van Healthy Planet op vooruit. We verwachten uiteindelijk dus ook een lift in de afzet", aldus Danny Schüttler, Brandmanager Private Label.Duurzame palmolie
Udea zet zich in voor het terugdringen van overdadige palmolieconsumptie. "Dit is na plastic een van de volgende aandachtspunten. Of je nu granola, complete maaltijden of cosmetica koopt, bijna overal zit palmolie in. Zelfs in biobrandstoffen. Ook bij ons vind je dit terug in producten. Bij Udea willen we bij alles wat we doen of ondernemen onze verantwoording nemen. Het afgelopen jaar hebben we daarom veel onderzoek gedaan naar palmolie en de negatieve gevolgen. Zo blijkt dat de palmolieplantages op het Indonesische/Maleisische eiland Borneo de oorzaak zijn voor het grootschalig kappen van regenwoud, habitat van onder meer de ernstig bedreigde Orang-oetan. Voor de consument is het niet transparant wat de herkomst en winning van de palmolie in een product is. We vinden het belangrijk om de overdadige palmolieconsumptie terug te schroeven. We vragen de leveranciers kritisch naar hun assortiment te kijken of de palmolie in hun product vervangen zou kunnen worden door een ander plantaardig ingrediënt. Is palmolie tóch noodzakelijk, dan stellen wij hier een aantal strenge eisen aan. De palmolie moet biologisch en RSPO gecertificeerd zijn en uit Zuid-Amerika komen. De gebruikte palmolie in de margarines van Your Organic Nature voldoet hieraan. Dat betekent dat deze olie duurzaam wordt verbouwd, deze niet heeft bijgedragen aan ontbossing en niet ten koste gaat van de leefomgeving van dieren", laat Kwaliteitsmanager Steven IJzerman weten.

Meer informatie over het RSPO keurmerk vindt u hier.

Schapkaartjes beschikbaar
Om deze overgang in de koeling te kunnen communiceren zijn schapkaartjes ontwikkeld. Deze zijn op aanvraag te bestellen via marketing@udea.nl

Voor meer informatie over Your Organic Nature en het actuele assortiment: www.udea.nl/brand/your-organic-nature


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven