Arco Amperse, relatiemanager granen Agrifirm:

"De langjarige contacten en contracten zijn de kracht van onze biologische graanpool"

Biologisch graan van goede kwaliteit en geteeld in Nederland. Dat is wat veel afnemers van de biologische graanpool zoeken.

"We bedienen die kwaliteitsmarkt al tientallen jaren. De langjarige contacten en contracten zijn de kracht van onze biologische graanpool", zegt Arco Amperse, relatiemanager granen van Agrifirm.

Kwaliteit wordt beloond
Agrifirm verkoopt het biologische graan zo veel mogelijk aan afnemers die de hoogste kwaliteit biologisch graan willen. Dat graan is uiteindelijk bedoeld voor menselijke consumptie. De meeste afnemers willen Nederlands graan. "Wij kunnen dankzij ons volume die markten bedienen. Jaar in jaar uit zorgt dat voor een mooie basis in de vorming van de poolprijs."

Prijsontwikkeling
In de pool zitten diverse granen, zoals biologische tarwe, gerst, haver, spelt en graan in omschakeling. "De volumes wisselen", zegt Amperse. Deels komt dat door marktontwikkelingen. "We merken bijvoorbeeld dat spelt enkele jaren geleden een hype was. Die markt is sindsdien sterk gekrompen qua volume. Dit jaar is de vraag en dus de prijs weer iets beter dan vorig jaar." Nu is haver een gewild product. Daarvoor verwacht Amperse dit jaar een iets hogere prijs dan vorig jaar. Bij de overige granen is de poolprijs waarschijnlijk vergelijkbaar met vorige jaren. In mei wordt de poolprijs voor de diverse graansoorten bekendgemaakt.

Voor meer informatie:

www.agrifirm.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven