De Groene Schuur Zeist

Rechtstreeks biologische groenten en fruit inkopen bij de boer

De Groene Schuur Zeist is een initiatief waarbij biologische (dynamische) groenten en fruit van eigen bodem rechtstreeks door een groep consumenten bij de boeren worden ingekocht. Het assortiment bevat ook zuivel, kazen, eieren, gedroogde kruiden, vers brood, vlees en soepen.

Om de week gaan de deuren van de Groene Schuur open en bepaal je op basis van het online aanbod welke producten je wilt bestellen. De bestellingen worden op maandag doorgegeven aan de leveranciers. Op dinsdag verzamelen en oogsten zij de bestelde producten, waarna deze goederen op woensdagochtend bij De Groene Schuur Zeist worden afgeleverd. 
Per toerbeurt verdeelt een groepje deelnemers deze bulk in de specifieke bestellingen en speelt die ochtend 'groentewinkeltje' wanneer de overige deelnemers hun bestelling komen ophalen.

BioRomeo
Alle groenten en fruit worden geleverd door BioRomeo, een boerencollectief uit de Noordoostpolder. De bij BioRomeo aangesloten boeren zijn allemaal Eko of Demeter gecertificeerd. Deze boeren willen graag weer directer aan consumenten leveren. Krispijn van den Dries is de drijvende kracht achter BioRomeo. Deze boer runt samen met zijn vader een eigen boerderij en zoekt steeds naar manieren om de voedselketen effici├źnter en eerlijker in te richten.

Voor meer informatie over De Groene Schuur Zeist en haar leveranciers:

Gabrielle van Hoogstraten
De Groene Schuur
Krullelaan 12, Zeist
06 - 300 085 88
info@degroeneschuurzeist.nl
www.degroeneschuurzeist.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven