Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Startup haalt geld op voor 'food for health' concept

Bezorger van gezonde maaltijdenpakketten Ekomenu heeft de afgelopen weken al ruim €100.000 opgehaald. De komende maand moet daar nog eens €200.000 bij komen. De startup heeft al bijna 1 miljoen maaltijden bezorgd en wil met de financiering het ‘food for health’ concept verder ontwikkelen en stevig doorgroeien. 

Gepersonaliseerde menu’s 
Ekomenu is er voor mensen die houden van makkelijk en toch gezond en bewust willen leven. Het platform levert daarvoor gepersonaliseerde menu's met 30-minuten recepten en 100% biologische ingrediënten. Daarnaast introduceert Ekomenu gratis voedingsadvies en 30 dagen afslankchallenges. 

Voeding ter preventie en genezing van ziekten 
In twee jaar tijd heeft Ekomenu al bijna 1 miljoen van deze gezonde maaltijdboxen bereid én bezorgd. "Dit is hard nodig, want miljoenen Nederlanders kampen met een chronische aandoening als gevolg van hun eetpatroon", vertelt Ekomenu-oprichter Jack Stroeken. Deze noodzaak wordt onderschreven door het Rabobank onderzoek 'gezond eten makkelijk maken' dat deze week verscheen. 

Geld investeren in Ekomenu 
De startup heeft flinke ambities en wil de komende jaren fors doorgroeien. Daar is geld voor nodig. Geïnteresseerden kunnen nu via het online financieringsplatform Symbid investeren in Ekomenu. "De afgelopen twee jaar hebben we bewezen dat het concept werkt. Zowel economisch als maatschappelijk heeft Ekomenu veel potentie", vertelt Stroeken. 

De startup mikt op een bedrag tussen de € 300.000 en € 500.000. Dat geld wil het bedrijf gebruiken om te investeren in marketing, IT en business development.

Menu dat bij je past 
Makkelijk en toch verantwoord. Ekomenu biedt de oplossing voor al die Nederlanders die geen tijd hebben om elke dag boodschappen te doen en vervolgens een uur de keuken te staan om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het 'Mijn Persoonlijk Menu' kiest iedereen het menu dat bij zijn of haar leefstijl past. "Eet je vegetarisch, koolhydraatarm, vegan, glutenvrij of ben je zwanger? Dat maakt niet uit, want we hebben ruime keuze. Voor mensen met diabetes of afslankwensen bedenken onze chefs en diëtisten wekelijks meer dan 15 verschillende gerechten, die passen bij het seizoen." Klanten die daar prijs op stellen kunnen bij Ekomenu ook terecht voor eetadvies en -begeleiding. 

Markt van 1 miljard euro 
"De markt voor innovatieve food en health-oplossingen groeit de komende jaren naar schatting naar 1 miljard euro. Ekomenu speelt in op die trend. De startup is de enige aanbieder die voorlichting, recepten en content koppelt aan de bezorging van alle benodigde boodschappen", aldus Jack Stroeken.

Voor meer informatie:

Jack Stroeken
Ekomenu
06 424 313 13
jstroeken@ekomenu.nl
www.ekomenu.nl

Publicatiedatum: