Verpakte, ongewassen, biologische babyleaf uit Italië

"Salades op basis van babyleaf bestaan uit bladgroenten die in een vroeg stadium worden geoogst: het zijn voornamelijk blaadjes rucola, sla, veldsla, snijbieten en spinazieblaadjes." Dat zegt Santo Bellina, CEO van telersorganisatie La Maggiolina, toonaangevend op het gebied van de teelt, handelswaarde en afzet van biologische babyleaf, zowel verpakt als los.

Santo Bellina

Telersorganisatie la Maggiolina ontstond in 2008 dankzij de ondernemende en bestuurlijke ervaring van de families Bellina en Busana, leidende exponenten in de hele keten van kant en klare sla. De telersorganisatie heeft als doel om sla van hoge kwaliteit op de markt te brengen.

"Onze kernactiviteit behoort tot het verpakte ongewassen segment, bestaande uit biologische slasoorten die beschikbaar zijn in verschillende porties. Dit type product is in de loop van de tijd populair geworden dankzij de toegevoegde waarde voor de consument, omdat de producten vers, smakelijk en gebruiksvriendelijk zijn."

Inmiddels bestaat de organisatie uit 12 bedrijven met een oppervlakte van 216 hectare, waarvan er 150 onder biologische omstandigheden worden beheerd. De omzet van 2018 bedroeg € 28.827.595 voor meer dan 5.000 ton sla, waarvan ongeveer 75% wordt afgezet op de buitenlandse markt.

De aangesloten telers zijn werkzaam in Campanië, Lombardije en  Veneto.

De aangesloten telers zijn allen gecertificeerd voor de GlobalGAP normen, Tesco Nurture, GRASP, QS-System, Field to fork, Bio en Leaf marque. 

Verwerkingsbedrijven
La Maggiolina heeft twee vestigingen: één in Martinengo en één in Eboli. Deze vestigingen verwerken zowel losse slablaadjes in kratten als verpakte producten van de hoogste kwaliteit en ongewassen.

In de faciliteit in Martinengo wordt ongeveer 2600 ton sla per jaar verpakt.

De verpakkingslijnen zijn allemaal uitgerust met metaaldetectoren geïntegreerd in dynamische weegsystemen en twee van de vier lijnen zijn uitgerust met een röntgenselectie om te controleren op de aanwezigheid van vreemde voorwerpen. Alle apparatuur wordt onderworpen aan een geprogrammeerde sortering om een correcte werking te garanderen.

Productiekalender. Klik hier voor een vergroting

Productiekalender. Klik hier voor een vergroting.  

Voor meer informatie:
Bia Soc. Agricola Consortile s. r.l. 
Tel.: +39 335 6501764 (Dir. Gianluca Schiassi)
Email: commerciale@biaarl.it
Web: www.consorziobia.eu

O.P. La Maggiolina Soc. Agr. a r.l.
Sede legale: Contrada Scorziello, snc 
84025 Eboli (SA)
Tel.: +39 0828 1990646  
Fax: +39 0828 1990646
Sede Operativa: Via delle Seradine snc
24057 Martinengo (BG)
Tel.: +39 0363 909310 
Fax: +39 0363 995777
Cell. +39 3668943341
Email: bellinamarzia@oplamaggiolina.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven