Presentatie Farmacademie 11 februari 2019

Maandag 11 februari zijn horeca-ondernemers, chefs, koks en leidinggevenden welkom bij de presentatie van de Farmacademie bij Eco Fields in Wekerom. Tijdens die middag is er de mogelijkheid om kennis te maken met producenten van Streekproducten (de boeren van Coöperatie Het Boerenhart www.boerenhart.nl).

Farmacademie
Hoe jammer is het als medewerkers in de bediening de bijzondere beleving niet aan tafel vertellen? Hoe enthousiast en vakkundig horecamedewerkers ook zijn, soms vergeten ze gewoon het –vaak prachtige- verhaal achter streekproducten te vertellen bij gasten aan tafel. Soms doordat het druk is, soms omdat andere zaken even aandacht vragen en soms omdat ze gewoon de kennis missen. Aan die laatste reden wil de Farmacademie graag wat doen. 

Presentatie Farmacademie
De Farmacademie wordt op 11 februari op een speciale manier gepresenteerd. Geen droge presentatie, maar een streekmarkt waar horeca-ondernemers en chefs/koks de boeren kunnen ontmoeten, producten kunnen proeven, waar er ruimte is om kennis op te doen en kennis te delen.  En waar bezoekers kunnen kennismaken, zich laten inspireren en netwerken met vakgenoten. Dat alles in een informele sfeer. Christian Weij van www.smaakpark.nl verzorgt een mini-workshop fermenteren én een workshop Man in de Pan.

Voor wie is de Farmacademie?
De Farmacademie is bedoeld voor restaurants, hotels en cateraars die graag streekproducten op de kaart zetten en willen dat het verhaal van deze streekproducten op de juiste manier aan tafel wordt verteld.
Tijdens deze workshops wordt er verteld over streekproducten, hun oorsprong, hun verhaal en toepassingen en wat biologisch precies inhoudt. Kortom: wat er allemaal bij komt kijken om deze producten tot stand te brengen. Een rondleiding over de boerderij en de slagerij van Eco Fields ontbreekt natuurlijk niet. Horecamedewerkers maken kennis met de boeren die de streekproducten produceren. Uiteraard kan er ook geproefd worden van de ambachtelijke streekproducten. 

Voor meer informatie:

Martine Floor-Bron
Eco Fields
Matendijk 1
6733 JD Wekerom
06 - 573 52 064
martine@ecofields.nl
www.ecofields.nl 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven