Biologische pluimveehouderij De Lankerenhof zoekt helpende handjes

De biologische pluimveehouderij De Lankerenhof in Voorthuizen is gelegen in een bijzonder landschap. Eigenaren Chris en Marjanne Borren willen het landschap herstellen en waar mogelijk verdwenen landschapselementen terugbrengen. Zaterdag 16 februari 2019 gaan ze op de boerderij wilgen knotten en in maart gaan ze een haag terug planten. Ze zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om hen hierbij te helpen. 

Landschapsplan voor meer biodiversiteit
De Lankerenhof is een biologisch legpluimveebedrijf in Voorthuizen met opfokhennen en leghennen. In en rond de stallen hebben de hennen alle ruimte om zich natuurlijk te gedragen. De kippen kunnen scharrelen, eten, drinken, rusten en eieren leggen. De eigenaren willen het milieu zo min mogelijk belasten.

Chris en Marjanne: “We hebben een bedrijfslandschapsplan laten maken met nieuw aan te leggen landschapselementen en hoe je ze moet beheren. Daarmee willen we voorzien in uitloopbehoeften en natuurlijk gedrag van onze kuikens en kippen, bijdragen aan biodiversiteit, ruimtelijke en cultuurhistorische kwaliteit op en rond ons bedrijf.”

Geschiedenis
In 1923 kwamen opa Bor Borren en zijn vrouw Metje naar de Lankerenseweg en bouwde daar een boerderij. In die tijd was het gebruikelijk dat er zowel koeien, varkens als kippen gehouden werden. Het bedrijf ontwikkelde zich verder met veel meer vee. Later hebben Chris en Marjanne het bedrijf overgenomen en in 1999 is hun bedrijf biologisch gecertificeerd en zijn ze verder gegaan met alleen biologische legkippen.

“Houtsnippers voor de uitloop van de kippenstallen”
Samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseren Chris en Marjanne Borren twee werkdagen in het landschap. De eerste werkdag is zaterdag 16 februari 2019 van 10 tot 14 uur. Belangstellenden maken kennis met de pluimveehouderij en gaan daarna wilgen knotten. De tweede werkdag is op vrijdag 15 maart 2019 van 13 tot 16 uur. Dan gaan ze landschapselementen snoeien en een haag aanplanten. Chris en Marjanne: “We willen hiermee ook onze kippen helpen: de landschapselementen worden een bron van houtsnippers voor de uitloop van de kippenstallen.”

Voor meer informatie en aanmelden:

www.landschapsbeheergelderland.nl 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven