Eerste export coöperatie Bio-KI naar Duitsland

Deze week exporteerde Coöperatie Bio-KI voor het eerst sperma van een van haar stieren naar Duitsland. Het ging om de stier Bio Eva’s Appel die besteld werd door Ruth Laakman van het BD melkveebedrijf de Schanzenhof in Alpen-Veen.

In Duitsland maken de BD melkveehouders zich zorgen om de beschikbaarheid van stieren met horens omdat de overheid de fokkerijen aanzet tot het fokken met hoornloze stieren om het onthoornen van jonge kalveren te voorkomen. Door dit beleid komen er in de nabije toekomst minder stieren met hoorns beschikbaar terwijl een gehoornde koe noodzaak is voor biologisch-dynamische melkproductie. Zij staan ook achter het fokbeleid van Bio-KI dat stieren inzet uit koeien met een hoge levensproductie. Ruth en haar man Lucas Schreier kiezen daarom voor biologische stieren van Coöperatie Bio-KI en met hoorns natuurlijk. Er zijn in Duitsland veel meer veehouders die een biologische fokkerij voor hun koeien willen en Bio-KI wil hen graag helpen met het opzetten daarvan. De Duitse boeren kijken echter ook met interesse naar de hoge gehalten van vet en eiwit in de melk die de Nederlandse biostieren vererven en meer export zal wellicht niet lang op zich laten wachten.

Ook interesse in biologische levensproductie-stieren? Kom dan volgende week naar Bio-KI stand nummer 384 op de Biobeurs in Zwolle. Daar kunnen geïnteresseerden alle informatie over het stierenaanbod en de coöperatie krijgen en ook lid worden van de coöperatie. 

Voor meer informatie:

wytze.nauta@ziggo.nl 
www.biologischefokkerij.nl 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven