Innovatief groentebedrijf begint met teelt en online handel

Nu ook bio-aardpeer verkrijgbaar

De aardpeer is een van de interessantere producten op de markt. Hoewel dit product geen grote rol in de groothandel en retail speelt, is de vraag in Duitsland stabiel en zelfs een beetje aan het stijgen. Groentenbedrijf Uhrbach uit Winsen heeft besloten om het biologisch te telen en via hun online shop te verkopen.

Het bedrijf teelt al verschillende jaren conventionele aardpeer. Gebaseerd op deze ervaring en op de kennis over het gewas werd het idee geboren om bio-knollen in het assortiment op te nemen. Alexandra Uhrbach: "We telen bio-aardpeer op ongeveer 2 ha en hebben een dubbel areaal voor conventionele teelt. Tot nu toe hebben we geen verschillen in de teelt gezien."

Jaarrond product
De telers kregen regionale bekendheid door de introductie van hun bio-merk Gemüsinis. Onder dit merk worden vooral lokale groenten als schorseneer, pompoen en rapen als kant-en-klaar product geleverd. De aardpeer wordt voor het eerst in de online shop aangeboden en is jaarrond verkrijgbaar. "De aardpeer wordt hoofdzakelijk in oktober geoogst, maar is door de uitstekende houdbaarheid jaarrond leverbaar."

De aardpeer is nog relatief onbekend en wordt in kleine hoeveelheden in Duitsland aangeboden. De knol is erg gezond voor diabetes door het hoge gehalte inuline. Uhrbach: "We verhandelen Top Top Star bio-aardperen als hele knol in elke gewenste verpakking, van 200 gr tot 2,5 kg."

Regionaal leider in niche producten
Het bedrijf teelt een kleurrijk scala van kleinere gewassen en heeft een bijzondere positie in de streek. Hoe de aardpeer het uiteindelijk zal doen is nog de vraag. "We verhandelen niche producten, maar er zijn nauwelijks concurrenten. Dat is ons voordeel."

Voor meer informatie:
Uhrbach Gemüsinis
Alexandra Uhrbach
Boschstr. 24
D-21423 Winsen (Luhe)
Tel.: 04171/69289-0
Fax: 04171/69289-29
info@uhrbach-gemuese.de 
www.uhrbach-gemuesinis.de 
www.gemuese-box.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven