Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Workshop op de Biobeurs

Veganistische landbouw zonder gebruik van dierenmest

100% plantaardig telen en dit ook geheel zonder de inzet van productiedieren en dierlijke mest (en dierlijke meststoffen) is mogelijk voor kleine en grote teelten. Jan van Arragon is teler van Bioakker in Zutphen en teelt al jaren vegan, dus zonder dierlijke mest. Jan vertelt graag over zijn aanpak en deze lezing is vanaf het begin interactief. Middels fotomateriaal zal de resultaten van deze bedrijfsvoering zichtbaar worden.

Jan van Arragon is één van de telers die aangesloten is bij Het netwerk ter bevordering van Biocyclische-Veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen. Dit netwerk wil een biologische kringlooplandbouw zonder productiedieren en zonder het gebruik van meststoffen en hulpbronnen van dierlijke oorsprong bevorderen. Het netwerk adviseert landbouwbedrijven die om willen schakelen naar een biocyclische-veganlandbouw teelt en promoot onder het grote publiek de voordelen van een biocyclische-veganlandbouw. Daarnaast neemt het deel aan onderzoeksprojecten over gerichte humusopbouw toe en is er ook toename van de bodemvruchtbaarheid door de ontwikkeling van biocyclische humusgrond op puur plantaardige basis.

Biocyclische-veganlandbouw is biologische landbouw puur op plantaardige basis. Deze vorm van bio-landbouw sluit uit: het gebruik van commerciële landbouwhuisdieren alsmede het houden voor de slacht en maakt daarbij geen gebruik van meststoffen van dierlijke oorsprong. Bijzonder is hierbij de aandacht voor de biodiversiteit, een gezond bodemleven, een gesloten kringloop met een levende humusopbouw.

Telers en verwerkers kunnen gecertificeerd worden volgens het Biocyclic Vegan Standard die zijn opgenomen in de “IFOAM Family of Standards“. De producten zijn vervolgens herkenbaar voor alle consumenten die kiezen voor vegan producten met het biocyclische-vegan kwaliteitslabel.

Voor meer informatie:

www.biocyclische-vegandlandbouw.org 

Publicatiedatum: