Schotse bedrijven aangespoord om mee te doen aan de enige biologische voedingsawards in het VK

De Best of Organic Market (BOOM) Awards worden uitgereikt door de Soil Association Certification en zetten de beste biologische voedingsproducten en dranken in het zonnetje.

De vraag naar biologische producten is snel toegenomen en de biologische verkoop is de laatste zeven jaren ieder jaar opnieuw gegroeid volgens het Organic Market Report van de Soil Association Certification. In Schotland zijn er meer dan 500 biologische producenten en verwerkers. Tijdens de Royal Highland Show in juni 2018 zei kabinetssecretaris Fergus Ewing dan ook dat de totale uitgaven aan biologische producten met 5,4% was gestegen ten opzichte van het vorige jaar.

De BOOM Awards, die dit jaar voor de derde keer worden gehouden, vieren de huidige ontwikkelingen op de markt en de innovators die de toekomst van voeding en de teelt aan het hervormen zijn.

De Awards staan open voor alle biologische producenten en bedrijven in een groot aantal categorieën. De voedsel- en drankencategorieën, die door de juryleden uitsluitend beoordeeld worden op smaak en kwaliteit, zijn verdeeld in onder andere de categorieën zuivel, bakkersproducten, vlees, vis en alcoholische dranken.

Voor Schotse biologische bedrijven wordt daarnaast ook een prijs voor het 'Beste Schotse product' uitgereikt. Aan deze categorie kunnen alle denkbare Schotse biologische producten mee doen en deze worden beoordeeld door een panel van experts uit de industrie, waaronder schrijvers, koks en bloggers. Highland Spring, het eerste merk flessenwater in het VK waarvan het afwateringsgebied biologisch is gecertificeerd, gaat de categorie sponsoren.

Er worden niet alleen prijzen uitgereikt aan producten die je in de winkel kunt vinden. Biologische bedrijven doen dingen vaak anders en de 'Best of Organic Innovation' award biedt daarom erkenning aan pionierende productieprocessen, productinnovaties en mensen die sociale verandering weten te creëren. Ook wordt er een award uitgereikt om biologische bedrijven in het zonnetje te zetten die vooroplopen in het ontwikkelen van nieuwe en milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen.

De inschrijvingen voor de BOOM Awards sluiten op 28 februari. Tussen 30 april en 3 mei zullen de producten worden beoordeeld en op 26 juni vindt de uitreiking plaats.

De 'Boombassador' dit jaar is Thomasina Miers. De Masterchef-winnaar vertelde dat hij "dolblij is om samen met de Soil Association Certification het beste van de biologische markt te vieren. Ik kijk ernaar uit om de mensen en bedrijven te zien die verandering binnen de voedselindustrie creëren."

Bron: The National (Emer O'Toole)


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven