Initiatief van Meesters van de Halm:

Ontbijten met eigen geteeld graan

De biologische telers, die hun graan leveren in de biologische graanpool van Agrifirm, ontvangen in december een pakketje met heerlijke biologische ontbijtgranen. Agrifirm collecteert de granen van biologische telers en levert de verschillende biologische granen, zoals haver, gerst, rogge en tarwe aan Nederlandse graanverwerkers.

Deze actie met ontbijtgranen is een initiatief van een belangrijke ketenpartner, Meesters van de Halm, een Nederlandse graanpletterij. Het bedrijf verwerkt Nederlandse granen tot ontbijtproducten.

Ontbijtgranenpakket duurzaam geproduceerd
Het Nederlandse graan is van goede kwaliteit en kan prima gebruikt worden voor allerlei toepassingen, zoals in dit geval muesli’s. Akkerbouwers telen met zorg deze producten en Agrifirm is de schakel in de keten die de verwerking, teeltkennis en collecteren van graan aan elkaar koppelt. Met succes, want al vele jaren organiseren De Halm en Agrifirm samen de verwerking van Nederlands graan.  "Wij zijn goede partners van elkaar, wij hebben elkaar nodig en zowel Agrifirm als De Halm hechten waarde aan het lokale aspect", zegt Arco Amperse, relatiemanager Granen van Agrifirm.

Fotografie: Agrifirm 

Jan Harm Wellewaard van Van Andel Bio in Zeewolde is één van de telers die het ontbijtgranenpakket in ontvangst neemt. De cirkel is weer rond: van akker via Agrifirm en De Halm weer terug naar de teler. 

De verpakking is composteerbaar en mag in de GFT-bak. Dus niet alleen de inhoud is duurzaam geproduceerd.

Bron: Agrifirm 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.